Meniu principal

Ziua Internaţională a Presei Roto sărbatorită la cea mai veche fabrică a Grupului Roto, cu o tradiţie de 150 de ani

roto_press_day_2019_anunt

Cea de-a 13 ediţie a Zilei internaționale a Presei Roto din acest an are loc la cea mai veche dintre fabricile Roto, fabrica din Kalsdorf  (Austria ) tocmai sărbătorind 150 de ani de la înfiinţare.

Istoria fabricii poate fi urmărită până în 1868, când Adolf Finze a înființat o fabrică pentru productia de șuruburi și nituri. Compania s-a mutat la Kalsdorf în 1893, ceea ce a dus la extinderea operațiunilor, iar compania a devenit în cele din urmă Lapp Finze AG. Această afacere a devenit foarte importantă pentru regiune, astfel încât stema orașului Kalsdorf a inclus trei cuie în ea, reprezentând produsele de companiei, care până în anii 1950 a exportat 10.000 de tone de produse pe an.

Roto a achiziţionat fabrica în 1979 iar identitatea vechii companii trăiește și astăzi prin numele străzii pe care se află, Lipp Finze Strasse.

Astăzi, fabrica Kalsdorf este una dintre cele mai mari și mai versatile din cadrul Grupului Roto, producând încuietori mecanice și electromecanice, balamale pentru uși, feronerii pentru ferestre Tilt & Turn și alte produse asociate, precum și gama de componente pentru închiderea de ferestre.

fabrica_roto_Kalsdorf

Fabrica Kalsdorf găzduiește, de asemenea, facilități pentru fabricarea de scule, ștanțe, operatiuni de galvanizare sau acoperiri cu pulbere, turnare sub formă de zinc și turnare prin injecție din PVC. Oferă produse semifinite și produse finite către fabricile Roto din întreaga lume.

Cele mai multe dintre sistemele de pe linia de producție sunt automatizate, în fabrica lucrând 370 de angajați. Aproximativ 10% dintre acești angajați sunt stagiari și ucenici, reflectând investiția continuă făcută de Grupul Roto în oameni și angajamentul de ai forma și specializa lucrătorii calificați de mâine.

Oaspeții din mass-media europeană și internațională vor putea vedea direct toate aceste lucruri pe 13 și 14 noiembrie, când Ziua Internațională a Presei Roto vine la Kalsdorf. Jurnaliștii vor beneficia de excursii ghidate ale fabricii ca parte integrantă a evenimentului.
Ca de obicei, ziariștii vor avea parte de un program complet de prezentări. Acesta va include o evaluare a evolutiei noului sistem de feronerii Roto NX la 12 luni de la lansare și, ca noutate, va exista o prezentare a noilor ferestre Roto Designo R6 și R8 Quadro.

fabrica_roto_Kalsdorf_CEO_2018

Președintele Consiliului de Administrație, dr.Eckhard Keill și Chief Financial Officer, Michael Stangier, vor prezenta o analiză a modului în care Grupul Roto acţionează acum pe piețele globale, perspectivele asupra situației actuale și direcțiile de viitoar, inclusiv asupra noii structuri corporative care intră în vigoare din ianuarie 2019. Șeful Departamentului Dezvoltare Corporativă, dr.Christian Faden, va face o prezentare privind reechiparea și upgradarea ferestrelor și ușilor deja montate. El se va concentra pe modul în care Grupul Roto va avea un rol mai important în această piață reprezentată de utilizatorilor finali.

 

 

Roto România – Tehnologia ferestrelor şi uşilor
info.ro@roto-frank.com, www.roto-romania.ro