Meniu principal

Ziarul Piatra Neamț: Proiectul de showroom IZOTEC, prezent la Bienala de Arhitectură 2018 – secțiunea Design interior

„Bienala Națională de Arhitectură – România 2018 (BNA) este un important eveniment profesional al breslei arhitecților, organizat constant din anul 1994, anul ediției inaugurale. Tema ediției din acest an a Bienalei este dedicată unei aniversări cu profundă rezonanță nu numai pentru arhitectură și profesioniștii acesteia, ci și pentru cultura și istoria națională: „100 de ani de Arhitectură în România”. …

La acest eveniment important pentru breasla arhitecților este prezent și proiectul de showroom Izotec din Piatra-Neamț, selectat în secțiunea Design Interior.
Proiectul de amenajare al showroomului Izotec din Piatra-Neamț, strada Petru Rareș, a fost realizat de echipa de arhitecti din București – Silvia Ionescu și Ion Mihai Flondor. Aceștia au urmărit în conceptul de amenajare să păstreze o legătură strânsă cu imaginea vizuală a brandului. Astfel, culorile ce domină spațiul sunt roșu și griul, aflate în echilibru. Stilul de amenajare îmbină elementele industriale precum cadrele metalice, betonul aparent și elemente minimaliste, implementate la nivelul mobilierului și a corpurilor de iluminat.”

„Din punct de vedere arhitectural spațiul a fost o provocare datorită dimensiunilor reduse. Având acest cadru limitat, arhitecții au dorit să mărească spațiul prin mici trucuri vizuale, precum culori deschise cu accente colorate, lumini direcționate, piese de mobilier strict funcționale pentru a nu aglomera inutil spațiul.

izotec_showroom_bna_2018_detaliu_1

Laitmotivul ce definește conceptul de amenajare este legătura dintre cele doua spații destinate publicului. Aceasta se realizează printr-o bandă roșie ce ne întâmpină de la intrare, prin intermediul cadrului ce marchează accesul, și continuă la nivelul plafonului unind cele două spații. Astfel clienții sunt ghidații vizual să exploreze întreaga zonă de expunere.”
izotec_showroom_bna_2018_detaliu_2

Articolul complet în Ziarul Piatra Neamț, click aici