Meniu principal

Zeci de uşi vechi salvate din legendarul Hotel Chelsea din New York au fost vândute la licitaţie cu peste 500.000 de dolar

usi_chelsea

Articol Agerpres

Cincizeci de uşi vechi salvate din legendarul Hotel Chelsea din New York, frecventat de mari nume ale lumii artistice precum Leonard Cohen, Janis Joplin, Andy Warhol, Jimi Hendrix, Bob Dylan şi Madonna, au fost vândute la licitaţie cu peste 500.000 de dolari, relatează AFP.

Acesta este deznodământul demersului unui fost om al străzii care, în 2012, a salvat aceste uşi care urmau să ajungă la groapa de gunoi după ce boemul stabiliment de pe 23rd Street a fost închis pentru un proces complex de renovare.

În 2012, Jim Georgiou ( a locuit în hotel din 2002 până în 2011 când a fost evacuat după ce nu a mai putut plăti chiria ) a observat muncitorii care se pregăteau să arunce vechile uşi şi a reuşit să recupereze peste 50 dintre acestea cu ajutorul prietenilor. Jim Georgiou s-a dus apoi la o bibliotecă din apropiere şi a petrecut mult timp încercând să îi identifice pe cei care au locuit în camerele asociate fiecărei uşi.

usi_hotel_chelsea

În total, el a reuşit să asocieze 22 de uşi cu rezidenţi celebri ai hotelului şi a câştigat favorurile casei de licitaţie Guernsey’s anul trecut, după numeroase refuzuri altor câteva case de licitaţie.

hotel_chelsea_bob_dylan

Uşa asociată camerei în care a locuit muzicianul Bob Dylan, câştigător al premiului Nobel pentru literatură în 2016, s-a vândut cu 125.000 de dolari.

 

Articolul complet pe site-ul Agerpres, click aici