Meniu principal

Vox Technology Park: accesul în clădire doar prin identificare biometrică sau recunoaștere facială

vox_technology_park_acces

Având etaje cu suprafețe diferite, între 1.100 și 3.500 mp, clădirea Vox Technology Park din Timișoara este destinată unui spectru larg de companii, de la startup-uri, la companii medii sau mari.
Construit pe o suprafață totală de 35.406 mp, hub-ul de afaceri este format dintr-o clădire de birouri dispusă pe două corpuri de înălțimi diferite ( șapte și zece etaje ), interconectate.
Inaugurarea oficială a fost in luna aprilie a acestui an, investiţia totală ridicându-se la 30 de milioane de euro

Clădirea vine cu o noutate pe piaţa din România în ceea ce privește accesul persoanelor în interior: identificarea biometrică la accesul în clădire prin scanarea amprentelor  (4 Fingers Touchless ID) sau recunoaștere facială. Prin aceste noi tehnologii inovatoare s-a urmărit o maximizare a nivelului general de siguranță dar și o monitorizare mai eficientă a angajaților.

vox_technology_park_cladire

Atât angajatorii, cât și angajații, vor utiliza smartphone-uri iar autentificarea se va face printr-una din următoarele metode:

  • Recunoaștere facială – device-ul scanează fața utilizatorului realizând o hartă 3D a acesteia care rămane salvată în memoria internă a smartphone-ului și acționează ulterior ca o cheie de acces.
  • Amprenta – smartphone-ul scanează amprenta ta și o utilizează ca o cheie de acces prin intermediul Touch ID sau al unei aplcații similare, în funcție de device.
  • Scanarea degetelor / 4 fingers Touchless ID – autentificarea prin scanarea a 4 degete este la momentul actual una dintre cele mai sigure metode de autentificare. În acest caz, device-ul scanează cele 4 degete și le folosește ca pe o cheie de acces.

vox_biometric_acces

Indiferent de metoda folosită pentru autentificare pe device, este foarte important de știut că informațiile rămân stocate local și nu se transmit mai departe către alte sisteme cu care intră în conexiune ( în cazul acesta către sistemul de acces în Vox Technology Park ). Asta înseamnă că totul este foarte sigur și nu există niciun risc ca datele să fie stocate sau utilizate în orice fel.

Noul sistem este dezvoltat de Veridium ID și este utilizat de către sisteme bancare și guvernamentale din întreaga lume, având una dintre cele mai scăzute rate de fraudare dintre toate sistemele de securitate dezvoltate la nivel mondial. Află mai multe despre sistemele dezvoltate de Veridium și modul în care acestea funcționează: https://www.veridiumid.com.

Sistemul a fost gândit special pentru a oferi chiriașilor și angajaților acestora o metodă simplă și la îndemână de autentificare, fără cartelă sau badge de acces. Chiriașii clădirii pot determina pentru fiecare angajat în parte care sunt zonele în care poate avea acces, precum și termenul de validitate al codului de acces.
Autentificarea se face la toate intrările în clădire, atât în zona de lobby, cât și pe celelalte căi de acces (lifturi, casa scării sau acces dinspre parcarea subterană). În acest fel, este exclusă cu desăvârșire opțiunea ca cineva din exteriorul clădirii să aibă acces, garantând siguranță tuturor.

Autentificarea prin aplicație
Angajații din clădirea Vox Technology Park vor descărca aplicația Vox Access din App Storesau Google Play store, în funcție de dispozitivul utilizat. După descărcarea aplicației, fiecare angajat va contacta administratorul de sistem sau responsabil IT din cadrul companiei sale, care va completa înrolarea angajatului. Înrolarea în sistem durează de regulă mai puțin de 5 minute, iar angajatul este inrolat imediat.
vox_user_guide

Autentificarea se face prin generarea unui cod QR pe dispozitivul angajatului, folosind una dintre metodele biometrice suportate de device-ul său (amprentă, recunoaștere facială sau scanarea celor 4 degete). În mod predefinit, codul de acces este valabil 15 minute din momentul generării, însă durata sa de valabilitate poate fi customizată de fiecare administrator de sistem în parte pentru angajații companiei.

Codul QR generat de aplicație se scanează la zonele de acces în clădire ( lobby, parcare subterană, casa scărilor ) și permite accesul numai în zonele în care a fost autorizat. Pentru generarea codului QR, aplicația nu necesită conexiune la internet.

Film prezentare Vox Technology Park – de la minutul 1 și 40 secunde este prezentat sistemul de control acces în clădire.

Sursa foto și info: site Vox Technology Park