Meniu principal

Vertical Design: uşi rezistente la foc culisante pe verticală, tip ghilotină

usa_ghilotina_vertical_design

Pentru golurile ce nu dispun de un spaţiu generos pe pereţii laterali dar în care este necesară instalarea unei uşi cu proprietăţi de rezistenţă la foc, Vertical Design recomandă montarea uşilor culisante pe verticală.
Acestea sunt numite şi uşi ghilotină datorită principiului de funcţionare: foile de uşă, suspendate de o glisieră aflată în partea superioară a golului, se deplasează pe verticală, pe o cale de rulare din profil de oţel galvanizat, cu ajutorul unor cilindri de ghidare.
Uşile verticale pot fi actionate manual, pregătite cu electromagnet de reţinere pentru conectare la centrala anti-incendiu a clădirii sau acționate independent de sistemul anti-incendiu cu automatizare şi senzori de fum și căldură.

usa_ghilotina_vertical_1Uşile glisante în plan vertical cu rezistenţă la foc dispun de blocare de siguranţă, garnituri termospumante pe contur şi alte elemente ce asigură funcţionarea la parametri ridicaţi de securitate. La declanşarea semnalului de incendiu, motorul acţionează închiderea automată a uşii.
Foile de uşă sunt alcătuite la exterior din două table de oţel galvanizat (0,6/0,8 mm grosime) ce formează panouri de 1150 mm lăţime. Interiorul conţine materiale izolatoare ce împiedică trecerea flăcărilor şi fumului (vată de sticlă de mare densitate, plăci din silicat fibros etc.).
În plus, uşile verticale rezistente la foc pot fi prevăzute cu uşă pietonală, opţiune indispensabilă în situaţia în care uşa tip ghilotină se află pe traseul unei căi de evacuare.

usa_ghilotina_vertical_2Uşile ghilotină sunt agrementate pentru rezistenţă la foc EI 60, 90, 120, 180, 240 minute conform Agrement Tehnic 017-03/147-2014, titular de agrement: Inkema.

 

Detalii şi informaţii suplimentare www.vertical.ro