Meniu principal

VELUX: Timpul petrecut în spaţiile închise îţi poate afecta sănătatea!

velux_indoor_generation_articol

Noul sondaj YouGov dezvăluie riscurile „Generaţiei Indoor”
Casele noastre ar trebui să conţină avertismente şi etichete despre sănătate? Un nou sondaj publicat astăzi demonstrează că publicul larg nu cunoaşte riscurile semnificative asupra sănătăţii generate de petrecerea unui timp îndelungat în interiorul caselor nesănătoase.

În medie, oamenii petrec 90% din timp în spaţii închise (WHO Europe 2013 report, US Environmental Protection Agency), dar de cele mai multe ori riscurile asociate acestor medii rămân necunoscute. Aşa numita „generaţie indoor” a fost analizată într-un nou studiu realizat de YouGov pentru Grupul VELUX, în cadrul căruia 16.000 de respondenţi din 14 ţări din Europa și America de Nord au fost întrebaţi despre percepţiile lor asupra vieţii petrecute în spaţiile interioare.  

În primul rând, oamenii tind să creadă că petrec mai puţin timp în interior decât se întâmplă în realitate. Percepţia tuturor celor chestionaţi a fost că 82% dintre respondenţi cred că petrec mai puţin de 21 de ore în interior în fiecare zi, 62% dintre ei fiind convinși că petrec mai puțin de 18 ore. Cifra reală arată că oamenii ajung să petreacă 90% din timp, mai mult de 21 de ore în spaţiile închise.  

Deşi poluarea urbană este o problemă pentru mulţi dintre respondenţi, doar 77% nu sunt conştienţi că, în realitate, aerul din interior poate fi de până la cinci ori mai poluat decât aerul din exterior (EPA, Arhus University, CBST), iar dormitoarele copiilor sunt cele mai poluate încăperi din întreaga casă (Danish Building Research Institute/Danish Eco Council/University of Copenhagen) ….

Pentru a ilustra aceste riscuri, grupul VELUX lansează astăzi un film despre „Generația Indoor”. Filmul îi conduce pe spectatori într-o istorie a vieţii în spaţiile închise, care au devenit întunecate, izolate şi care prezintă de multe ori procentaje nesănătoase de umiditate, bacterii şi poluanţi chimici prezenţi în aer. Rezultatul este că ne luptăm din ce în ce mai mult cu tuse, răceli şi alte boli respiratorii, tulburări de somn, lipsă de energie, stare de spirit precară, o concentrare slabă, dar şi alte afecţiuni. Însă, în final, totul depinde de noi cum decidem să încheiem povestea. Urmăriţi aici pentru a afla mai multe: https://www.velux.ro/indoorgeneration

Comunicat complet VELUX România – click aici