Meniu principal

Ușile de ieșire de urgență ale Tunelului Gotthard au fost certificate de ift Rosenheim

gottardo_2016

Inaugurat oficial la 1 iunie 2016, cel mai lung tunel din lume ( 57 km ), Tunelul Gottard este construit respectând cele mai înalte cerinţe de siguranţă şi protecţie împotriva incendiilor.
Siguranţa şi delimitarea extinderii unui eventual incendiu în tunel este asigurată de porţi uriaşe ( 4m x 8,5 m ) care împart tunelul în mai multe secţiuni, izolând astfel focul şi de cele 350 de uşi care asigură evacuarea persoanelor în caz de incendiu.

Uşile fiind proiectate şi produse special pentru acest proiect, pentru testarea lor s-a apelat la experţii ift Rosenheim, experienţa de peste 50 de ani a inginerilor din acest institut în testarea calităţii şi performanţelor fiind recunoscută. În laboratoarele institutului, uşile folosite la acest tunel au fost supuse unor teste specifice care am simulat condiţiile reale existente în tunel.
Tunelului_GotthardCa detaliu tehnic, fiecare din cele 350 de uşi are o lăţime de 1,6 metri, o înălţime de 2,2 metri şi o grosime de 110mm şi trebuie să reziste la foc 90 de minute iar forţa de presiune la care este supusă uşa în cazul trecerii unui tren cu viteza de 250km/ora este de 7 tone.

Pentru realizarea acestor uşi, inginerii de la AlpTransit Gotthard AG ( antreprenorul proiectului ), producătorul uşilor – compania elveţiană ELKUCH Bator și experții IFT Rosenheim au colaborat încă din vara anului 2008,  cu scopul de a dezvolta un sistem de control și o gamă de proceduri de monitorizare simulând condițiile extreme din tunel şi pentru a produce uşi care să corespundă cerinţelor stricte şi a căror durată de utilizare este evaluată la 25 de ani.

Detalii suplimentare despre proiect pe site-ul ift Roseinheim www.ift-rosenheim.de