Meniu principal

Uşile automate de la Amazon Go, magazinul în care intri, iei și pleci

deschidere_amazon_go

Din 22 ianuarie 2017 a fost deschis în Seattle ( Statele Unite ) un concept de magazin în care au fost implementate cele mai noi tehnologii ale momentului. Este un magazin aproape clasic însă care funcţionează fără casieri. Interiorul este monitorizat cu senzori și cu camere video, totul fiind controlat printr-un software care verifică cine intră și cu ce produse iese din magazin.
Clienții trebuie să aibă instalată pe telefon o aplicație specială Amazon, scanează la intrare în magazin și astfel se activează sistemul. Alegi produsele de pe raft, le pui în pungă și aplicatia îți ia banii de pe cardul pe care deja l-ai înregistrat în prealabil în aplicație.

Fără să stai la rând și fără să plătești fizic. Un accentul pus pe eficiență maximă: intri, iei, pleci! 

Revenind la ușile de intrare, este de remarcat construcţia și designul acestora; un ansamblu unitar livrat ca un întreg și care cuprinde două canate glisante încadrate de două panouri fixe, întreg sistemul având funcţia antipanică, full breackout.

Ușile sunt produse de compania americană STANLEY Access Technologies, o firmă necunoscută în Europa însă foarte cunoscută pe continentul american. Model este Dura-Glide 3000 și reprezintă vârful de gamă al companiei – un model bine echipat și accesorizat, foarte fiabil și cu o tâmplărie extrem de solidă; performanţele deosebite recomandă acest model pentru intrările cu flux mare de persoane și unde este necesară o securitate deosebită în caz de vandalism ( aeroporturi, hoteluri, spitale, clădiri guvernamentale, spaţii comerciale ).

 
Film prezentare Stanley Access Technologies

STANLEY Access Technologies este parte a STANLEY Security Solutions Inc. ( firmă cu o cifră de afaceri de 2,1 miliarde de dolari ) membră a Stanley Black & Decker, un grup cu o cifră totală de afaceri de peste 11 miliarde dolari în 2016.
 
Sursa foto: www.gadgets.ndtv.com