Meniu principal

Uşi rotative din bronz în inima Transilvaniei

United-Business-Center-Cluj-Blasi

De-a lungul ultimilor ani, Cluj Napoca a devenit un centru de atracţie pentru companiile de IT, fiind numit şi Silicon Valley al Romaniei, astfel, inima Transilvaniei atrăgând an de an noi firme şi angajaţi dornici să evolueze şi să crească în aceasta industrie.

Pentru a răspunde nevoilor acestor firme, la începutul anului 2013, Iulius Grup, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori cu capital românesc, a început construcţia impozantei clădiri de birouri United Business Center. Pentru uşile automate, Iulius Group a optat pentru o soluţie avansată oferită de firma germană Blasi, parte a grupului Record.

Finalizată la finalul anului 2014, clădirea are o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi este construită pe 10 niveluri la standarde înalte clasa A. În imediata apropiere a clădirii de birouri, Iulius Grup a amenajat şi un spaţiu verde de peste 30.000 de metri pătraţi.

Clădirea de birouri este ocupată în prezent în proporţie de 100% de marile companii Endava şi Genpact. Asemenea unei noi cărţi de vizită, clădirea situată aproape de centrul Clujului, facilitată de accesul rapid şi standardele înalte oferă firmelor ocupante un plus de imagine şi prestigiu în piaţă.
usi-siatec_blasi-ubc-cluj

Detalii tehnice uşi rotative Blasi
Cunoscându-se încă de dinaintea începerii lucrărilor cine vor fi principalii clienţi ai United Business Center, proiectul arhitectural a fost conceput cu ideea de bază de a include elemente metalice precum cupru, aluminiu si bronz şi de a avea un design modern menit să ofere angajaţilor din clădire ambientul şi inspiraţia de care au nevoie pentru a-si creşte ideile si a le transforma în proiecte inedite.

Datorită numărului mare de angajaţi care tranzitează spaţiul de birouri, la intrarea în United Business Center au fost instalate 2 uşi rotative din bronz manuale RECORD – BLASI produse în Germania. BLASI este cel mai cunoscut brand de arhitecţi la nivel european în materie de uşi automate rotative şi uşi automate speciale. Experienţa foarte mare pe proiecte speciale a fost argumentul pentru care constructorul a ales BLASI pentru a construi această soluţie specială de placare cu bronz a canaturilor fixe.  Soluţia aleasă nu este doar un element puternic de arhitectură ci şi o soluţie tehnică avansată ce permite un flux de 2000 de oameni pe oră.

Cu un diametru de 2.9m, o înălţime de 2.6m şi o greutate de aproximativ 500 de kilograme/uşă, cele 2 uşi rotative din bronz oferă o cale de acces în interiorul clădirii cu totul aparte, oferind vizitatorilor şi angajaţilor o primă impresie puternică creată de mărimea impozantă şi design-ul inedit.

www.siatec.ro