Meniu principal

Uşi pivotante – o soluţie elegantă şi funcţională

FritsJurgens-usi-sticla

Constructiv, o uşă cu pivot este o uşă care se roteşte în jurul unui ax vertical şi care se poate deschide atât în interior cât şi în exterior.
Compania olandeză FritsJurgens  este una dintre primele firme care a introdus în producţie acest model de uşă, răspunzând provocării de a realiza uşi pivotante de mari dimensiuni ( despre acest model de uşi, am scris anul trecut aici ).
Revenim astăzi cu o prezentare a sistemelor pivotante de interior, pentru uşi din sticlă cu rame metalice, domeniu în care FritsJurgens este lider incontestabil.
Când sunt deschise, uşile devin elemente care pot influenţa spaţiul, funcţionalitatea şi percepţia, astfel încât un arhitect are o mare libertate în proiectare.
FritsJurgens-close
Sistemul de feronerie este unic datorită faptului că pentru instalare nu este nevoie de structuri suplimentare în tavan sau în pardoseală. Este un sistem aproape invizibil, care corespunde cerinţelor de design modern şi poate fi instalat în orice situaţie: clădiri existente, fără structuri solide sau chiar în cazul în care există încălzire în pardoseală.
Sistemul de feronerie, cu blocaj la 90º si 0º este integrat complet în uşă, este agrementat pentru uşi cu greutate de până la 500kg, poate fi instalat într-o ramă de uşă cu grosimea de 40mm iar numărul de 1.000.000 de cicluri închis/deschis este suficient pentru a folosi uşa în mod intensiv mai mult de 136 de ani!

Dar despre cum funcţionează şi cât de uşor se poate instala o uşă pivotantă FritsJurgens puteţi vedea în filmul de prezentare de mai jos.