Meniu principal

Ușa de hambar în stil industrial, o idee de meșterit oferită de Revista din Lemn

usa_hambar_revista_din_lemn

Doriți să vă construiți propria ușă de hambar? Revista din lemn vă ajută cu toate informațiile și sfaturile necesare!

„Ușă de hambar în stil industrial

Toată lumea cunoaște celebrele uși de hambar cu sistem culisant, “barn door” dacă ne luăm după proveniența lor. Se apropia termenul, eu trebuia să mă mut și nu aveam uși în apartament. Nu aveam timp să le construiesc pe toate, dar mi-am păstrat un spațiu pentru una singură, cea pentru debara, celelalte fiind comandate. Accesul făcându-se printr-un hol destul de îngust nu era fezabilă o ușă clasică pe balamale, așadar am avut ocazia să-mi construiesc o ușă celebră, ușa de hambar, împreună cu sistemul de culisare.

usa_hambar_detaliu

Nefiind nevoie de toc, dimensiunile ușii trebuiau să depășească golul atât pe laterale, cât și pe înălțime, cu câțiva centimetri.

Ușa propriu-zisă este un sandwich compus din trei straturi, două exterioare realizate din lemn de molid și unul interior dintr-un placaj OSB de 8mm.

Cu măsurătorile finale ale ușii cunoscute am debitat placajul OSB la dimensiunea de 2100 x 700 mm. A urmat dimensionarea scândurii, fiind nevoie de 24 de bucăți 175 x 700 x 16 mm.”

Articolul complet, cu toate instrucțiunile și pașii de urmat în construcția unei uși de hambar este disponibil pe site-ul Revistei din Lemn, click aici