Meniu principal

Un test Blower Door de Cartea Recordurilor

test-Blower-Door

Testele de uşi Blower sunt utilizate de către cercetătorii în construcţii, firmele specializate în climatizarea spaţiilor, antreprenori; se evaluează astfel calitatea anvelopării clădirilor şi localizează căile de scurgere a aerului. Se poate face astfel o evaluare a pierderilor de căldură ( frig )  care rezultă din pierderile de aer, determinându-se astfel dacă clădirea are nevoie de ventilație mecanică / izolare și dacă este construită în conformitate cu anumite standarde de performanță energetică.

blowerdoorgalerie

O ușă suflantă este un dispozitiv folosit pentru a măsura etanşeitatea unei clădiri. Acesta poate fi de asemenea utilizată pentru a măsura fluxul de aer între anumite zone, la testul de etanșeitate a conductelor și ajută fizic la localizarea locurilor prin care se scurge aerul prin anvelopa unei clădirii.

Există trei componente principale la o ușă suflantă:
1 – un ventilator calibrat, cu viteză variabilă, capabil să inducă o serie de fluxuri de aer suficiente pentru presurizare
2 – un instrument de măsurare a presiunii, numit un manometru. Este folosit pentru a măsura diferența de presiune simultan indusă pe fața ventilatorului și la exteriorul anvelopei clădirii
3 – un sistem de fixare folosit pentru a monta ventilatorul, cum ar fi o ușă sau o fereastră

Şi un record Guinness Book al firmei Blower Door International din Germania: cea mai mare incintă care a fost supusă unui asemenea test –  un depozit al companiei Zalando, cu un volum de 1.346.745 m³!

Guinness_Urkunde_energiebuero_q50

Sursa: Blower Door International