Meniu principal

Un proiect surpriză: Metroffice

proiect-iride-metroffice

„Immofinanz Group a iniţiat lucrările la un nou proiect de birouri – Metroffice, în zona Pipera din Bucureşti, parte a unui proiect amplu de transformare şi extindere a Iride Business Park, care ar urma să cuprindă, pe măsură ce noul proiect va fi implementat, pe lângă clădiri de birouri, şi un hotel, spaţii comerciale si apartamente. Transformarea Iride Business Park în Iride City va începe cu construcţia proiectului de birouri Metroffice, care va fi ridicat pe o porţiune de teren momentan neocupată din proiect, însă pe termen mediu si lung proiectul poate presupune şi demolarea unora din vechile clădiri pentru a fi reconstruite unele noi.”
metroffice-1

„Avem 20 de clădiri în prezent în Iride Business Park, 3 dintre ele sunt construite în ultimii ani şi nu vor fi demolate, una dintre ele urmând să fie upgradată, în ceea ce priveşte restul clădirilor vechi aici vom vedea pe măsură ce proiectul va avansa”, a spus Sorin Vişoianu, country manager office&logistics România şi Bulgaria în cadrul Immofinanz, răspunzând la o întrebare legată de posibila demolare a clădirilor vechi din proiect. Până la eventualele demolări, însă, compania începe modernizarea şi dă startul noului concept cu un proiect de birouri nou care la finalizare va avea o suprafaţă închiriabilă de circa 40.000 mp. În total, potrivit lui Vişoianu, investiţia se va ridica la 85 mil. euro. Prima fază a proiectului de birouri Metroffice, a cărui construcţie deja a început, va avea o suprafaţă închiriabilă de aproape 20.000 mp şi va fi finalizată în primul trimestru din 2015. Investiţia în prima fază a proiectului va urca la 34 mil. euro.”

Wall Street 11 dec 2015

Deşi este un proiect anunţat de foarte puţin timp antreperenorul a fost deja stabilit – este compania austriacă Porr iar termenul de finalizare este de max. 6 luni.