Meniu principal

Un produs de maximă actualitate: mânere antibacteriene pentru spitale

alasept_hafele

Montate deja în mod curent în spitalele din Europa, ale lipsesc aproape cu desăvârşire din spitalele româneşti, preţul putin mai mare decât al banalele mânere de 3-4 euro făcându-le „indezirabile”; lipsesc atât din caietele de sarcini cât şi din portofoliul de produse ale furnizorilor de uşi către spitale.
În esenţă, aceste mânere au aplicat un strat de ioni de argint, aceşti ioni fiind eliberaţi lent şi inhibă dezvoltarea bacteriilor, prin pătrunderea în pereţii organismului microbian şi blocând astfel “respiraţia celulei”.
Folosind această tehnologie sunt distruse în proporţie de 99,99% peste 650 de tipuri de bacterii, printre care Legionella, Escherichia Coli sau Salmonella.
În România, mânerele antibacteriene le-am găsit incluse doar în portofoliul de mânere oferit de Häfele România, mărcile ALASEPT sau HEWI active+.

Iar dacă în acest moment ştirile despre infecţiile din spitale au regim de breaking news pentru toate posturile TV, un reportaj realizat de Digi24 TV în 2015 nu a trezit acelaşi interes nici din partea celorlalţi jurnalişti, nici din partea societăţii româneşti.

 

Sursa foto: Häfele