Meniu principal

Un pas către a treia divizie Roto specializată în oferirea de servicii post-montaj

keller_roto_frank

Roto sprijină activitatea clienţilor finali

Presa de specialitate a anunţat în aprilie faptul că Roto Frank AG a preluat compania elveţiană specializată în ferestre de mansardă, Keller. La sfârşitul anului 2017 Wollenberg GmbH din Berlin a devenit parte din Roto. Ambele achiziţii exprimă intenţia noastră strategică de extindere a portofoliului de servicii, explică Preşedintele Consiliului de Administraţie al Roto Frank AG, Dr. Eckhard Keill. Roto creează un segment dedicat serviciilor complete pentru ferestre şi uşi. Acesta va oferi clienţilor noştri posibilităţi suplimentare de colaborare. 

Firma Wollenberg GmbH se ocupă de mulţi ani e echiparea post-montaj a ferestrelor şi uşilor, printre altele, cu elemente de siguranţă mecanice şi electronice. Ca şi companie a grupului Roto, aceasta va oferi în viitor servicii post-montaj, ca sprijin pentru clienţii Roto. Vrem să oferim producătorilor de ferestre din Germania capacităţi suplimentare de service pentru ferestrele deja montate, declară Dr. Keill. Aceștia vor putea astfel – pe lângă alte servicii precum Roto Lean – să găsească la noi sprijin şi în segmentul de service post-montaj.

Achiziţie de competență pentru clienţii germani
Odată cu preluarea Wollenberg GmbH, s-a achiziţionat competența pentru crearea treptată a structurii de servicii necesare pentru sprijinul clienţilor din Germania. Montajul şi serviciile post-montaj pentru ferestre şi uşi, în mod special în locuinţele tip Smart Home, comanda electronică, fereastra echipată cu tehnologie de siguranţă, vor deveni din ce în ce mai importante şi vor face în curând necesară înfiinţarea de organizaţii de service, expune în continuare Dr. Keill. Odată cu digitalizarea apar noi domenii de activitate, noi meserii şi noi pieţe, pe care noi la Roto dorim să le promovăm.

Wollenberg_preluare_roto_2017
La 01.11. 2017 compania Wollenberg GmbH a devenit parte din grupul Roto. De la stânga în fotografie: Michael Stangier, Roto CFO, Dr. Eckhard Keill, Roto CEO, Ulrich Wollenberg

Suport post-montaj în Elveţia
În curând, în Elveţia, clienţii Diviziei Roto de ferestre de mansardă vor putea folosi capacităţile unui specialist în montaj şi servicii post-montaj. Compania Keller GmbH – din martie 2018 membră a grupului Roto – îi va sprijini. Mai mult decât în alte ţări, dezvoltatorii imobiliari din Elveţia se aşteaptă astăzi ca ferestrele și sistemele de umbrire să poată fi integrate în tehnologia clădirilor, spune Dr. Keill. De aceea dorim să le punem la dispoziţie clienţilor noştri din Elveţia resursele necesare pentru serviciile post-montaj. Roto a investit aici într-un sistem potrivit pentru Elveţia. În alte ţări sunt necesare alte modele şi Roto le va implementa, în concordanţă cu nevoile clienţilor.

Redefinim împreună conceptul de service
Roto doreşte să poată oferi în viitor, în mod sistematic, serviciile cele mai solicitate în pieţele stabile şi să achiziţioneze cele mai potrivite companii pentru realizarea acestui deziderat. În cele din urmă, producătorii de componente şi elemente de construcţii împart responsabilitatea satisfacerii clientului final. În colaborare cu producătorii de ferestre și uşi, Roto doreşte să lucreze la stabilirea cursului pentru crearea unui pachet convingător de produse şi servicii complete pentru clientul final.

Conceptul celei de a treia divizii la Roto constă în organizarea, împreună cu clienţii şi orientat către piaţă, a activităţii de service post-montaj pentru ferestre şi uşi şi de logistică a pieselor de schimb. Roto nu doreşte să fie doar o sursă de informaţii pentru solicitările de service referitoare la ferestre și uşi deja instalate, ci şi să poată rezolva probleme printr-o abordare holistică. Astfel reuşim să utilizăm rapid şi eficient knowhow-ul de care dispunem, acolo unde un producător de ferestre ar lucra nerentabil din punct de vedere economic. Având în vedere lipsa de personal calificat din multe ţări, lipsă resimţită şi de mulţi dintre clienţii noştri, vom aduce o contribuţie şi la folosirea mai eficientă a resurselor.

www.roto-frank.com