Meniu principal

Un forum despre uşile de interior

softpedia-forum

Lucrăm în domeniul uşilor de peste 15 ani şi scriem despre ele pe internet de peste 4 ani.
Am constatat că trăim într-o realitate care de cele mai multe ori nu este cea corectă. Recent, la o discuţie la o cafea, nu am putut răspunde la câteva întrebări extrem simple: există uşi de interior de calitate medie la preţuri decente?
Şi ce înseamnă „preţ decent” pentru o uşă într-o ţară în care salariul mediu este de 1.200-1.400 de lei? Dar calitate medie ce înseamnă? Producătorii serioşi vorbesc de un termen mediu de utilizare de 20 de ani. Oare o uşă accesibilă ca preţ, de 320-400 lei rezistă mai mult de 5-6 ani? Nu prea credem că va rezista atâta timp
Concluzia amară la care am ajuns în final este că uşa de interior de calitate este un produs de lux pentru România şi poate ar trebui să privim cu mai multă înţelegere această piaţă a „chinezăriilor” … ea nu face decât să rezolve o necesitate.

Iar celor care sunt în căutare uşi de interior şi îşi amenajează singuri casa le recomandăm să citească ceea ce au scrii alţii pe Forumul Softpedia … este o secţiune despre uşile de interior, începută în vara anului 2005 şi pe care se postează şi astăzi. Sunt destul de multe recomandări despre firme, montatori şi despre problemele de care vă puteţi lovi … merită citit!

De pe forum …

Un domn a plătit o uşă cu montaj, lucrarea a fost efectuată iar uşa proaspăt montată este cea de mai jos. Dumnealui este puţin nedumirit privind lufturile de jos … nu ştie dacă este bine sau este rău …

montaj-usa

Un altul domn a tras o concluzie clară după ce a aflat un preţ la o uşă:

Eu am ajuns la concluzia că trebuie să-mi schimb serviciul. La un gol de zid 223×90, grosime 34cm … alpa plast vrea 3050 ron iar porta doors 5000 ron. La termenele de execuţie n-am ajuns, că mi-a părut totul SF. 

Interesant este şi comentariul unei persoane revoltate, de prin 2007, care răspunde unui reprezentant de vânzări uşi ( din păcate la fel de valabil şi astăzi ):

Hai să va zic nişte lucruri legat de atâţia bani, atâta peşte:
1. ştii cât e salariu mediu în RO? 7.400.000 net
2. ştii ce altceva poţi să faci cu 6.800.000?
păi poţi să:
– îţi iei un TV
– îţi iei un frigider
– îţi iei un aragaz
– îţi iei faianţă pentru bucătărie (faină la 400k mp)
– plăteşti pe cei care renovează apartamentul timp de o săptămână

Cum ţi se pare ca toate chestiile astea să le faci cu banii care-i dai pe o uşă care conţine 80% carton sau rumeguş presat?
Vrei să-ţi zic ce poţi face cu 27,2 milioane în loc să-i dai pe 4 uşi?…. nu cred
Câte uşi dintr-astea ”la un preţ aşa de bun” câştigi tu pe lună?
ştii cât peşte cumperi cu 27,2 milioane….aproape o jumate de tonă.
Măi frate da uşile asta ce sunt? Marfă de lux, de contrabandă?