Meniu principal

Un bătrân de 84 de ani a ajuns la spital cu fracturi multiple după ce a fost lovit de uşa cu senzori de la Brico-Depot

usa_brico_depot_suceava

Din seria de monitorizare a ştirilor apărute în mass-media românească referitoare la accidente sau incidente în care sunt implicate uşile. 

Ziarul Obiectiv – Suceava, 7 iulie 2017

„Un bătrân de 84 de ani din comuna Adâncata se află acum la mâna doctorilor de la Spitalul Judeţean Suceava cu mai multe fracturi provocate direct sau indirect de o uşă glisantă cu senzori, instalată la magazinul unuia dintre cei mai importanţi furnizori de materiale de construcţie şi alte mărfuri din acest domeniu din municipiul Suceava. Este vorba despre magazinul Brico Depot.”

“Am mers la magazinul Brico, pentru că voiam să cumpăr pentru tatăl meu o sobă de te­racotă pentru casa lui de la Adâncata. La intrare în magazin este un preş. Tatăl meu a rămas să se şteargă pe picioare, cum este obişnuit fiecare om de la ţară. Eu am intrat, iar când a dat tata să intre, uşile au dat să se închidă. El a fost lovit şi a căzut. Uşile s-au ­des­chis după aceea, dar părintele meu era deja lovit de uşa din partea dreaptă care trebuia să se închidă”

Articolul complet este disponibil pe site-ul Obiectiv Suceava, click aici

 

 

Important!
În România, zeci de persoane ( în special persoane în vârstă sau copii ) sunt accidentate datorită montajelor sau funcţionării necorespunzătoare a uşilor sau porţilor. Pentru că în ultima perioadă numărul incidentelor şi accidentelor s-a înmulţit subtanţial, DespreUşi iniţiază o nouă rubrică Accidente si incidente cu uşi sau porţi”.
Prin această nouă rubrică dorim doar să atragem atenţia tuturor celor care lucrează în domeniu asupra faptului că respectarea regulilor şi normelor nu este un lucru facultativ ci o obligaţie, neseriozitatea şi lipsa de profesionalism ducând nu doar la crearea unor prejudicii ci şi la posibile accidente tragice.