Meniu principal

Tragedie la Londra. Un panou din sticlă cade de la etajul 27 şi omoară o persoană

panou_sticla_londra

Incidentele cu panourile din sticlă montate pe faţade ( panouri fixe sau ferestre ) sunt extrem de rare, mai ales în Europa unde legislaţia şi normele din acest domeniu este extrem de stricte, existând controale şi verificări atât în faza de construcţie cât şi ulterior, după recepţia imobilelor. Tocmai pentru că sunt rar întâlnite, publicăm ştirea de mai jos, pentru a se constientiza faptul că se pot produce astfel de accidente, chiar şi în ţarile cu tradiţie şi la proiecte premium.

Accidentul s-a produs ieri, la The Corniche, un complex de lux finalizat anul trecut, situat în zona de sud-est a Londrei, cu vedere către Tamisa şi către clădirea Parlamentul Britanic. 
Proiectantul complexului este renumita firmă Forster & Partners, apartamentele fiind vândute încă din faza de construcţie cu preţuri între 3 şi 7 milioane euro.

Un panou din sticlă a căzut de la etajul 27 al clădirii, omorând pe loc un bărbat de 53 de ani.
Poliția din Londra și experții Forster & Partners investighează accidentul, fiind totuşi prea devreme pentru a se face precizări privind cauzelor tragediei.
Cu siguranţă, fiind în discuţie un element de faţadă ( panou din sticlă fiind montat la înălţime ) se va verifica dacă au fost respectate toate procedurile privind montajul, măsurile de siguranţă luate la instalare, în toate fazele importante: proiectare, construcţie, instalare, controalele de recepţie, avându-se în vedere şi operațiunile de control și întreținere ulterioare dării în exploatare a imobilului.

Ringed_top_a_missing_glass_panel_london

 

Sursa foto si informatii: Daily Mail