Meniu principal

Topul uşilor rotative instalate în Bucureşti …

revolving-report-2015

… la intrările în clădirile de birouri

După o campanie începută în luna februarie şi finalizată la jumătatea lunii mai, în urma monitorizării directe a peste 130 de clădiri de birouri din Bucureşti, suntem în măsură să prezentăm primele rezultate.
Deşi iniţial s-a dorit monitorizarea completă a tuturor uşilor automate ( de la intrările principale şi secundare, de la acces parcări sau din interior ) datorită dificultăţilor întâmpinate, pentru exactitatea informaţiilor, am restrâns cercetarea doar asupra uşilor de la intrările principale.

 

Top mărci uşi rotative în funcţie de unităţile instalate  – clădiri de birouri Bucureşti

Poziţia în top
Marca
Număr de uşi
Procent din total
 1
boon edam
66
47%
geze-l
30
21%
dorma-s
14
10%
kaba-m
12
8%
ditec-m
6
4%
 6
besam-l
1
 7
gu-m
1
 8
grupsa-l
1
Altele uşi – marcă neidentificată
10
7%
Total uşi rotative – 141

 

Alte rezultate …

Proiectul cu cel mai mare buget pentru uşi rotative este Petrom City – între 120.000 şi 140.000 euro ( 2009 )
Cele 5 uşi rotative Geze instalate la Petrom City sunt şi cele mai înalte uşi rotative din Bucureşti – 3700 mm-3800mm.

Petrom_City_Bucharest_Romania

Cea mai scumpă uşă instalată este marca Dorma şi a fost montată la Europe House – estimat 65.000 euro ( 2010)europehouse

 

Cele mai mari uşi rotative sunt Dorma şi G-U instalate la Green Court – diametrul 4200mm.
green-court-skanska

Dacă Boon Edam este lider absolut din punct de vedere cantitativ, cu cele 66 de uşi instalate, valoric GEZE  este pe primul loc, uşile livrate fiind preponderent din categoria premium ( finisaj inox, all glass sau echipate complet ).
Surprinzător este locul 3 ocupat de Dorma care, în pofida investiţiilor semnificative în reprezentanţa locală, nu a reuşit să-şi crească cota de piaţă, pierzând teren în faţa primelor două clasate.
Despre singura uşă Besam nu prea avem ce spune ( probabil instalarea sa a fost un „accident” ) fiind evidentă lipsa de interes a celor de la ASSA ABLOY pentru a dezvolta această divizie în România.
Deşi nu se mai fabrică, atât Kaba cât şi Ditec sunt prezente în topul nostru şi, după cum se funcţionează şi se prezintă, le vom regăsi şi în topurile anilor viitori.
Ca noutate avem uşa rotativă G-U instalată anul acesta la Green Court – Clădirea B şi aşteptăm instalarea primelor uşi rotative Blasi la clădirile de birouri ( deocamdată în Bucureşti s-a instalat Blasi doar la Auchan Drumul Taberei ).

Un grafic interesant este cel care prezintă numărul de uşi instalate în funcţie de ani; este important atât pentru firmele care oferă servicii de mentenanţă dar şi pentru cei de la comercial pentru că o parte dintre ele, foarte curând, vor trebui înlocuite.

grafic-ani

Notă: Cele 8 serii în care am prezentat clădirile şi uşile automate monitorizate pot fi consultate aici, în finalul prezentării campaniei.