Meniu principal

TIC – un cilindru mai special, cu izolare termică, de la dormakaba

cilindru_izolare_termica_dormakaba

Constructiv, un cilindru clasic este construit dintr-un corp metalic compact care se montează în interiorul foii de uşă având contact direct atât cu mediul exterior cât şi cu mediul interior.
În anumite condiţii în care între exteriorul şi interiorul spaţiului delimitat de uşă există o diferenţă semnificativă de temperatură ( care poate ajunge şi până la 40-50 °C ) combinată cu o umiditate excesivă la interior poate apare condensul.
Acest condens nu duce doar la deteriorarea finisajului cilindrului sau a îngheţării apei în interiorul cilindrului ci poate avea consecinţe nedorite şi asupra funcţionării corecte şi a fiabilităţii în timp.

Plecând de la aceste inconveniente, cunoscutul producător elveţian de cilindri dormakaba a lansat un model de  cilindru special TIC ( thermically insulated cylinder ), izolarea termică fiind realizată prin introducerea unei componente din plastic, eliminându-se astfel puntea termică. Suplimentar, acest model este etanş împotriva apei de ploaie iar izolarea împotriva curenţilor de aer este net superioară.
cilindri_izolare_termica_consecinte

Cilindrul este certificat conform:

• EN 1303: 2015-08 cu cheia de clasificare: 160B0C6B
• EN 1634-1 – Test de protecție împotriva incendiilor
• Protecție împotriva ploii conform EN 12208, Gradul E1050

Acest model de cilindru este recomandat pentru spaţiile tehnice sau de producţie umede şi cu diferenţe mari de temperatură şi, mai nou, pe segmentul rezidenţial, la casele pasive.

Un catalog tehnic de prezentare în limba engleză este disponibil aici

 

www.dormakaba.ro