Meniu principal

Tehnorex, insolvenţa surprinză a sfârşitului de an

fatada_sticla_constructie

Din soluţia pronunţată de Tribunalul Prahova,  Sectia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din data de 12 decembrie 2016

„Admite cererea debitoarei COMPANIA DE CONSTRUCŢII DIN ALUMINIU TEHNOREX SRL cu sediul în comuna Măgureni , sat Cocorăştii Caplii, nr.279, jud.Prahova având CUI 12609067 şi J 29/78/2000. În temeiul art. 71 din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoare” – pentru detalii complete click aici

Este informaţia care circulă deja de câteva zile, foarte mulţi dintre furnizorii, partenerii şi clienţii CCA Tehnorex fiind nevoiţi să-şi refaca toate calculele financiare ale acestui sfârşit de an; doar către furnizorii de uşi şi feronerii datoriile estimate ale companiei Tehnorex sunt de ordinul sutelor de mii de euro.
Deşi rezultatele financiare ale companiei se prezentau bine, anul 2015 fiind închis cu o creştere a cifrei de afaceri faţă de 2014 şi cu un profit net aproape de un 1 milion de euro iar compania a fost inclusă în Top 10 companii PRODUCĂTORI de Tâmplarie & Geam Termoizolant 2016 întocmit de Revista Fereastra ( înaintea altor firme cunoscute din domeniu precum AluSystem, Reflex Faţade, etc. ) se pare că realitatea a fost, de fapt, cu totul altă. Au existat indicii care să prevadă un astfel de final? Extrem de puţine şi doar în ultimile 4-5 luni.
Cum se vehiculează informaţii privind crearea premizelor de declarare a falimentului companiei, singurele speranţe ale celor care rămân cu prejudicii financiare este înscrierea la masa credală pentru a recupera măcar TVA-ul şi o parte din bani ( dacă va mai rămâne ceva de împarţit după ce statul şi băncile îşi vor recupera cu prioritate creanţele ).