Meniu principal

Tehnologia revoluţionară CAME pentru gestionarea completă a accesului la Expo Astana 2017

expo_astana_2017_came_technology

Peste 5 milioane de persoane au vizitat, pe parcursul a trei luni, una dintre cele mai mari expoziţii din lume.

CAME, unul dintre cei mai importanţi proiectanţi şi producători de soluţii pentru automatizări din lume, reprezentat în România prin Aluterm Group, a fost furnizorul oficial al Expo Astana Kazakhstan, eveniment la care au participat peste 100 de ţări şi care s-a desfăşurat pe o perioadă de 93 de zile.

Controlul accesului în interiorul spaţiului expoziţional care acoperit aproximativ 25 de hectare s-a făcut cu ajutorul unui sistem special creat pentru acest tip de evenimente de către compania CAME. Sistemul a fost lansat în urmă cu trei ani pentru Milan Expo, iar pe parcursul a şase luni, 21 milioane persoane au beneficiat de tehnologia revoluţionară.

Inima acestui sistem este un software performant care este capabil să proceseze variate tipuri de carduri de access şi bilete de intrare. De exemplu, accesul pietonal la un eveniment de o astfel de amploare se face prin turnicheţi. 

came_expo_astana_1

Cei furnizaţi şi instalaţi de CAME sunt dotaţi cu scanere care pot diferenţia câteva zeci de coduri de bare. Intrarea către pavilioanele expoziţionale Expo Astana 2017 s-a făcut prin 60 de intrări controlate automat, iar patru dintre ele au fost dedicate persoanelor cu dizabilităţi. Alte 11 intrări au fost rezervate accesului personalului şi organizatorilor evenimentului.

came_expo_astana_4

Sistemul de acces şi de siguranţă în cele 8 parcări aferente Astana Expo a fost controlat cu ajutorul aceluiaşi software. 5650 locuri de parcare, 100 de intrări şi ieşiri – dintre care 14 dedicate autovehiculelor de mare tonaj şi autobuzelor, 18 camere care citesc numerele de înmatriculare ale maşinilor, 20 staţii pentru plata automată, 35 de display-uri care indică disponibilitatea locurilor de parcare, 12 bariere “Gard”. 

came_expo_astana_2

În total 185 de mecanisme de funcţionare au fost conectate între ele doar în zona parcărilor cu ajutorul unui sistem de fibre optice care trimite în timp real semnal către serverul principal.

Accesul în parcare s-a făcut cu bilet, card şi chiar si cu ajutorul telefonului mobil dacă vizitatorul are fotografia codului de bare de pe cardul de acces. Codul de bare a putut fi solicitat şi primit gratuit pe smartphone. Montarea întregului sistem de acces a durat doar  20 de zile.

came_expo_astana_3

Indiferent că este vorba de accesul în parcări sau de cel pietonal, intrările au fost create în aşa fel încât să atenţioneze prin sunet şi lumină cand este permis accesul şi când nu.

La fiecare cinci secunde fiecare scaner de acces poate citi un nou card. Întregul sistem poate fi controlat din faţa unui calculator, pentru că oricare dintre senzori trimite instantaneu un e-mail de alarmă în cazul în care apare o problemă oricât de mică.

Însă nu doar detaliile tehnice au fost luate în calcul de către tehnicienii CAME, ci şi aspectul estetic. Designul porţilor de acces se integrează perfect în amenajările gândite de organizatori: stil minimalist şi compact.

CAME este reprezentat în România de către Aluterm Group, companie aflată pe piaţă din anul 1993 şi care are în portofoliu peste 1.500 de proiecte. Aluterm Group este un reper în industria automatizărilor de porţi, uşi şi ferestre, în proiectarea şi construcţia parcărilor automate, dar şi în piaţa produselor din policarbonat.

CAME România – Aluterm Group
www.cameromania.com