Meniu principal

Sporirea eficienţei în fabricarea sistemelor culisante din aluminiu Roto Patio Alversa

roto_patio_alversa_aluminiu_articol

Mai multă standardizare şi mai puţine componente în producţia sistemelor culisante prin Roto Patio Alversa – este valabil pentru toţi producătorii de sisteme culisante din aluminiu, în special însă pentru utilizatorii feroneriei pentru sistemele cu dublă deschidere Roto AL. Costurile de depozitare şi logistică pentru producţia de sisteme culisante se reduc semnificativ în cazul în care se optează pentru Roto Patio Alversa.
De asemenea, administrarea reperelor şi, înainte de toate, procesele principale, se simplifică semnificativ. Căci închiderea mediană, mecanismul şi colţarele pentru variantele KS şi PS ale sistemului culisant în plan paralel şi batant-culisant Roto Patio Alversa, provin din programul Roto AL. Acestea se combină în mod simplu cu cărucioarele, foarfecele de batare şi seturile de șine din programul Roto Patio Alversa.

Economie de timp la montaj
Există plusuri ale sistemului Roto Patio Alversa şi în privinţa montajului: reglajul pe înălţime al cărucioarelor se efectuează în mod simplu, dovedindu-se avantajos în multe privinţe. În cazul cercevelelor ușoare, plaja de reglaj de la -2mm la +6mm compensează șina de rulare și, datorită filetului ce nu poate fi strâns prea mult și nu se poate deșuruba de la sine, este evitată deteriorarea cercevelelor, iar ridicarea, respectiv coborârea acestora, nu mai este necesară.

Un trio ingenios
Există trei soluţii eficiente pentru producţia de sisteme culisante în plan paralel şi batant-culisante cu feroneria universală Roto Patio Alversa:
Varianta KS este o soluţie batant-culisantă cu ventilaţie batantă. Pot fi utilizate cercevele cu greutate de până la 100 kg, lăţimi de cercevea (FB) de la 670 până la 1.280 mm şi o înălţime a cercevelei (FH) de la 930 până la 2.380 mm. Dimensiunile corespunzătoare unor greutăţi ale cercevelei de până la 160 kg: FB de la 670 până la 1.680 mm şi FH de la 930 până la 2.380 mm.
Varianta PS este o soluţie culisantă în plan paralel cu, respectiv fără ventilaţie de noapte. La greutăţi ale cercevelei de până la 160 kg, valorile posibile se ridică la 760 până la 1.680 mm (FB) şi de la 930 până la 2.700 mm (FH). La cercevelele cu greutate maximă de 200 kg, valorile corespunzătoare sunt: 1.210 până la 2.000 mm, respectiv 930 până la 2.700 mm.

roto_patio_alversa_mecanism_ridicare

Manevrarea sigură și ușoară, chiar și în cazul cercevelelor grele: datorită elementului suplimentar de rigidizare între cercevea și cărucioare, cu Roto Patio Alversa se pot realiza fără probleme și cercevele cu greutate mai mare. Pentru ajustarea funcționării optime, în funcție de greutatea și dimensiunea cercevelei, elementul suplimentar de rigidizare poate fi reglat cu ajutorul unui Torx. Foarfeca de ghidare se clipsează și se asigură fără șuruburi în șina de ghidare, ceea ce duce la optimizarea timpilor de manoperă.

Varianta PS Air Com combină o soluţie de culisare în plan paralel cu o ventilaţie batantă care este acţionată confortabil, prin mânerul ferestrei. Prin rotirea mânerului, fereastra se batează automat – nu este necesară împingerea manuală a cercevelei. Astfel cercevelele cu greutate de până la 200 kg (FB: 1.210 până la 2.000 mm; FH: 930 până la 2.700 mm) pot fi acţionate şi batate cu un efort redus. La cercevelele de până la 160 kg se pot realiza dimensiuni de la 760 până la 1.680 mm (FB) şi 930 până la 2.700 mm (FH).
Un mecanism de deschidere şi închidere inovator asigură deplasarea silenţioasă a cercevelei culisante. Elementele speciale de amortizare asigură un comportament optim de deplasare a cercevelei la ambele variante PS. Utilizarea mânerelor Roto Line permite o echipare universală a componentelor de feronerie vizibile ale ferestrelor şi uşilor din locuință, indiferent dacă se deschid oscilant, batant sau culisant.

roto_patio_alversa_detaliiCărucioarele, foarfecele de culisare şi seturile de șine din noul program Roto Patio Alversa se combină cu componente din programul Roto AL, ca de exemplu închiderea mediană, mecanismul şi colţarele. Acesta este un avantaj pentru utilizatorii sistemului Roto AL. Costurile pentru depozitare şi logistică în producția soluţiilor culisante se reduc substanţial, iar gama redusă de piese simplifică procesul de creare şi gestionare a datelor coordonatoare.

Pentru un cămin sigur
Toate variantele disponibile ale programului Roto Patio Alversa pot fi echipate fără probleme u componente de siguranţă din sortimentul Roto AL. Astfel, protecţia antiefracţie se adaptează cerinţelor de siguranță individuale prin utilizarea punctelor de închidere tip ciupercă, a blocatorilor de siguranţă şi a mânerelor cu cheie până la clasa de rezistenţă RC 2, respectiv RC 2 N. Roto este primul furnizor care facilitează prin noul program şi producţia soluţiilor culisante în plan paralel cu ventilație batantă, cu un plus clar în privinţa siguranţei şi confortului.
Dacă un sistem culisant este echipat cu Roto Patio Alversa | PS, acesta are o protecție antiefracție în poziţia închis până la clasa de rezistenţă RC 2, respectiv RC 2 N, prin montarea unor blocatori de ventilație şi a componentelor de siguranţă Roto AL, deja menţionate. În cazul în care sistemul culisant este deschis se garantează, de asemenea, un grad sporit de siguranţă, căci Roto Patio Alversa | PS dispune opţional de o ventilaţie care nu este vizibilă din exterior. Astfel, sistemul culisant privit din exterior este considerat închis, însă asigură o circulaţie a aerului şi astfel un climat plăcut în nterior.
Toate componentele programului de feronerie culisantă în plan paralel şi batant-culisantă Roto Patio Alversa au fost dezvoltate de Roto şi se produc în fabricile Roto din Europa.

Catalog prezentare  Roto Patio Alversa – sisteme din alumniu, click aici

 

Roto România – Tehnologia ferestrelor şi uşilor
info.ro@roto-frank.com, www.roto-romania.ro