Meniu principal

Spargerea spontană a uşilor din sticlă

heat_soak

Uşile din sticlă securizată au început să fie folosite mai întâi la intrarea în magazine, apoi în clădirile de birouri iar în ultimii ani, din ce în ce mai des în imobilele rezidenţiale.
Sunt elegante şi practice însă au o mică problemă: foarte rar ( de fapt, extrem de rar ) se sparg fără ca cineva să le atingă măcar. Acest fenomen se numeşte spargerea spontană a sticlei securizate.
soak

Nu este considerat un defect de fabricaţie; se poate spune doar că tehnologia actuală de securizare a sticlei nu este perfectă. Se recomandă informarea beneficiarului despre acest posibil fenomen. Pentru minimizarea acestui risc, beneficiarul poate solicita efectuarea unui Test Soak ( unii producători de sticlă securizată au astfel de cuptoare şi percep un tarif de 5-6 euro/mp ) iar pentru a preîntâmpina împrăştierea cioburilor se poate monta o folie autoadezivă.

Spargerea spontană a sticlei este un fenomen care există dar care nu trebuie să îngrijoreze pe nimeni; este extrem de rar şi, în majoritatea cazurilor, zgomotul produs la spargere este cel mai „deranjant” lucru. Beneficiarii uşilor din sticlă ar trebui să fie în primul rând interesaţi de calitatea feroneriei folosite pentru că marile probleme de la noi apar datorită folosirii feroneriei de slabă calitate.

Cât despre siguranţa uşilor din sticlă, producătorii de renume, tocmai pentru a fi convingători, folosesc copii în fotografiile de prezentare a noilor modele de feronerie.

Uşă glisantă Perlan 140 - Geze
Uşă glisantă Perlan 140 – Geze
Uşă batantă Beyon - Dorma
Uşă batantă Beyon – Dorma

Şi pentru că nu există foarte multă documentaţie tehnică legată de acest fenomen, în continuare este un link către un studiu cu foarte multe detalii şi referinţe.