Meniu principal

Soluțiile de protecție ȋmpotriva incendiilor, o prioritate ȋn implementarea proiectelor GEZE

comunicat_geze_romania

Comunicate de presă: Bucureşti, 24 martie 2016

GEZE, companie implicată în dezvoltarea tehnologiilor de siguranță, a participat luna aceasta la o dezbatere internațională pe tema “Siguranța împotriva incendiilor“, desfășurată în cadrul Expoconferinței Internaționale de Arhitectură de Interior, Design şi Iluminat – GIS Bucureşti. Specialiștii GEZE au prezentat arhitecților şi inginerilor soluțiile complete de evacuare a fumului și a gazelor fierbinți (RWA), responsabile de controlul și siguranța deplină a clădirilor, în cazul unor situații neprevăzute.

 „În timpul unui incendiu, spațiul unei clădiri neechipate cu sisteme de desfumare se va umple cu straturi din ce în ce mai groase de fum, degajând temperaturi foarte ridicate care duc la apariția fenomenului de Flash-Over. Incendiul generalizat poate provoca pierderi de vieți omenești, pagube materiale și chiar colapsul întregii clădiri. În momentul în care echipăm o clădire cu un sistem de evacuare a fumului și gazelor fierbinți, apariția incendiului este semnalizată manual și automat, trapele/ferestrele de desfumare se vor deschide în partea superioară, iar ușile sau dispozitivele de admisie de aer proaspăt vor fi acționate. Astfel, obținem un culoar liber de fum ce va permite evacuarea sigură a persoanelor și intervenția pompierilor pentru stingerea incendiului”, a declarat Ștefan Sevastian, manager tehnic și responsabil al diviziei safety GEZE România.
Slimchain_geze

Alături de soluțiile premium de acționare a uşilor şi ferestrelor, GEZE pune accent pe tehnologia de siguranță, aplicând sisteme RWA pentru proiecte importante. Unul dintre acestea este Teatrul Național București, pentru care GEZE a furnizat 45 de sisteme de automatizare pentru ferestre, cu funcție de ventilație, precum și 20 de sisteme de acționare a uşilor pentru admisia de aer în caz de incendiu. De asemenea, TNB a fost dotat cu 6 sisteme de acționare a ferestrelor în caz de incendiu, GEZE oferind o soluție unică pentru deschiderea la 70-80 grade a ferestrelor de dimensiuni și greutăți mari.

Comunicatul complet Geze România este disponibil aici