Meniu principal

Sistemele Roto Patio Folding deschid cafenelele din Pasajul Vulturul Negru din Oradea

roto_patio_pasajul_vulturul_negru

Supus unor ample lucrări de restaurare derulate de Primaria Oradea pe parcursul mai multor ani, Palatul Vulturul Negru este considerat emblema oraşului fiind vizitat anual de zeci de mii de turisti.
Construit acum mai bine de 100 de ani, acesta este considerat cel mai important ansamblul construit în stil secession din Transilvania, fiind format din două corpuri mari, de patru etaje fiecare şi cu un parter înalt, fiind completat de un pasaj interior in forma de „y” acoperit cu sticlă, având 3 intrări cu vitralii reprezentând un vultur ( emblema clădirii ) şi realizat după modelul celebrei galerii milaneze Vittorio Emanuele.

„… aici avem practic un mic Paris şi o mică Budapestă, îmbinate într-o manieră spectaculoasă. Clădirea este gândită într-o manieră complexă şi anume un coridor vitrat plin de lumină, scăldat ziua în lumină şi noaptea la lumina becurilor electrice care făceau furori la început de secol … 
Decoraţiunea nu a precupeţit nimic pentru a străluci la maxim, restaurarea a scos la iveală decoraţiunea originală care era cu foiţă de aur şi de argint. Restauratorii le-au lăsat intacte tocmai pentru a reda măsura splendorii acestora”, a declarat criticul de artă Ramona Novicov pentru Digi24 Oradea.

pasajul_vulturul_negru_vitraliu

Cum revenirea la aspectul iniţial al pasajului presupune şi reamenajarea teraselor şi vitrinelor, autorităţile au întocmit un set de recomandări privind tipologia şi finisajul acestora, detalii de care trebuie ţinut cont de către orice proprietar sau chiriaş al unui spaţiu interior.
În acest moment o parte din aceste spaţii sunt în curs de amenajare, producătorul local de tâmplărie Komfort Wood finalizând un prim proiect de închidere a unor terase folosind sistemul Roto Patio Fold.  Prin utilizarea acestui sistem armonic-culisant s-a realizat, elegant şi eficient, o deschidere cu o suprafaţă mare, panourile pliindu-se extrem de uşor, realizându-se astfel o economie semnificativă a spaţiului. Mai mult pentru acest proiect s-a optat pentru varianta fără prag ( un acces fără obstacole ), întregul proiect presupunând montarea a 5 sisteme de câte două panouri şi 3 sisteme formate din 3 panouri.
roto_renovare_pasaj_1
roto_patio_pasaj_2

Instantanee din ultima fază a restaurăriilor interioare ( sursa foto Skyscrapercity / danla )

 

Detalii şi informaţii suplimentare despre sistemele Roto Patio Fold se pot afla accesând direct pagina de produs Roto România – click aici.

 

Roto România – Tehnologia ferestrelor şi uşilor
info.ro@roto-frank.com, www.roto-romania.ro