Meniu principal

Sistemele de feronerie Roto AL la Bosco Verticale din Milano

bosco_top_roto

Un concept inovator reprezentat de o pădure dezvoltată pe verticală, Bosco Verticale dezvăluie intenţia arhitectului italian Stefano Boeri de a aborda într-un alt mod regenerare a mediului şi crearea unei biodiversități urbane.
Cele două turnurile, Torre E și Torre D care alcătuiesc împreună ansamblul Bosco Verticale situat în centrul orașului Milano au 110 m, respectiv 80 m înălţime şi o suprafaţă totală construită de 40.000 mp, ansamblul rezidenţial găzduind în total 111 apartamente premium, cu suprafaţă construită între 70 mp şi 500 mp.
Pe terasele și balcoane acestor două clădiri rezidențiale au fost plantati 900 de copaci și mii de arbuști, echivalentul a 10 000 m² de pădure.  Prin acest concept utilizând ideea de „plantă-ecran” se creează un microclimat special, rezidenții  bucurându-se de această verdeață privind prin ferestrele de mari dimensiuni şi având asigurată o ambianță de excepţie, alături de un standard de viaţă la cel mai înalt nivel.boscolo_panorama

Pentru pereții cortină de la nivel parterului şi pentru tâmplaria exterioară proiectanții au implementat sistemele italiene METRA iar feroneria a fost furnizată de compania Roto, producătorul german oferind prin Roto Object Business o soluție complet personalizată pentru acest proiect.

Astfel, cele 500 de ferestre au fost produse folosind seria Metra NC 65 ST. Din interior, ușile şi ferestre largi, cu o înălțime de până la 3.000 mm oferă o vedere panoramică, neobstrucționată către balcoanele luxuriante, pline de copaci şi arbuşti, profilele înguste din aluminiu și suprafețele mari de sticlă asigurând o vizibilitate deosebită „grădinii urbane”.

Folosind sitemele de feroneria Roto AL, programul de montaj a fost construit modular și a fost utilizat pentru toate tipurile si formele de ferestre şi uşi, existând o mare flexibilitate privind dimensiunile: un element poate avea,  în funcție de tipul de deschidere, o lățime între 180 și 1600 mm iar pe înălțime de la 40o mm și până la 3000 mm!, în condițiile în care o foie de uşă ajunge până la o greutate de 300 kg. Sistemele de glisare folosite sunt cele din gama de glisare cu ridicare, în varianta cu 2-3-4 sau 6 foi mobile.

Prin folosirea doar a unor materiale de înaltă calitate, atât la fabricarea armăturilor sau a diverselor componente şi utilizarea unei feronerii premium au fost îndeplinite şi cele mai stricte specificaţii tehnice în ceea ce priveşte statica, izolarea termică şi acustică, întreg sistemul de tâmplarie având o fiabilitate sporită şi asigurând un nivel excelent de confort în utilizare.
bosco_interior_1 bosco_interior_2

 

 

 

Roto România – Tehnologia ferestrelor şi uşilor
info.ro@roto-frank.com, www.roto-romania.ro