Meniu principal

SIATEC: sisteme automate de acces şi uşi pentru sectorul medical

 

usa_culisanta_automata_spital_siatec

tormed – uși create special pentru sectorul medical

Produsele destinate sectorului medical înglobează cele mai noi tehnologii, cele mai ingenioase soluţii şi implică cel mai lung timp de proiectare şi testare, iar asta se întâmplă pentru că produsele trebuie să respecte o serie de standarde, dar și pentru că producătorii preferă să inoveze în domeniile de complexitate ridicată, așa cum este cel medical.

Gama de produse – uşi medicale Tormed

Uşile automate pentru medii curate se împart în două mari categorii: uşi automate etanse şi semietanse pentru camerele cu atmosferă controlată ( săli de operaţii, linii de productie medicamente, laboratoare de cercetare, etc. ) şi uşi automate fără funcţie de etanşeizare pentru camere curate ( săli de operaţii fără atmosferă controlată, cabinete stomatologice, sectii de terapie intensive, coridoare cu trafic intens şi acces controlat, etc ). Uşile medicale pot fi produse din diferite materiale, în funcţie de dorinţa clientului sau de caracteristicile specifice ale spaţiului în care se instalează: inox, HPL sau sticlă.
gama_usi_medicale_tormed_siatec

Alte uşi medicale şi ferestre din gama Tormed cu aplicabilitate în domeniul medical: uşi medicale batante “curate”uşi medicale şi vitraje cu protecţie la radiaţii (cu Pb), ferestre pentru transferul instrumentarului cu sau fără protecţie la radiaţii, uşi medicale automate batante pentru accesul persoanelor cu dizabilităţiuşi medicale automate cu sistem de control al accesuluiuşi medicale automate cu break-out pentru evacuarea în situaţii de urgenţă.

O serie de alte produse completează portofoliul Tormed, pentru rezolvarea necesităţilor specifice ale unui spital modern: uşi medicale rezistente la foc şi cortine rezistente la foc si fumuşi medicale automate rapide pentru unităţile de primire urgenţesisteme de organizare a parcărilor ultra aglomerate ale spitalelor.


♦ Avantajele folosirii uşilor medicale Tormed | Siatec?

 • Fiabilitate ridicată – produse în Germania şi Italia, acestea au o calitate ridicată. De asemenea rata produselor care necesită service este extrem de redusă.
 • Pentru uşile automate etanse, s-au efectuat teste de permeabilitate, iar rezultatul este avizat de organizaţiile europene de profil şi poate fi pus la dispoziţia clienţilor

usi_automate_siatec_spital_regina_maria

 • Toate produsele rezistente la foc au agremente tehnice conform legilor române
 • Uşile medicale si operatorii au forme rotunjite pentru a nu lăsa praful să se depună, aceasta fiind o caracteristică foarte importantă a produselor pentru camere “curate”. La uşile automate, energia electrostatică este în permanenţă descărcată pentru ca praful să nu fie atras pe suprafeţele uşii. Sistemul automat de închidere, înlătură necesitatea contactului mâinii cu uşa.
 • Accesoriile uşilor medicale sunt special proiectate pentru cerinţele mediului medical: mânere în “U” pentru evitarea agăţării halatelor, garnituri mobile pentru etanşeizarea pe patru laturi la uşile batante, suprafeţe din HPL si INOX care permit curăţarea cu substanţe dezinfectante, hublouri fără ramă, montate “flush” ( în acelasi plan cu blatul uşii ) pentru evitarea acumulării murdariei, sisteme de comandă a uşilor pentru evitarea contactului cu pielea, sisteme de protecţie pentru evitarea lovirilor accidentale

usi_radiologice_siatec

 • Operatorii automatizărilor Siatec sunt cei mai silenţioşi din piaţă. Acest lucru se datorează: curelelor dinţate scurte, cu energie, cinetică redusă, rolelor realizate din plastic cu uzură redusă şi silenţioase, căilor de rulare decuplate acustic, scripeţilor de ghidaj cu rulmenţi şi ghidajelor pentru segmente de uşă cu profile special concepute.
 • Finisaje de excepţie – este acordată o atenţie la detalii, atât operatorii cât şi blaturile uşilor pot fi furnizate într-o gamă largă de culori şi materiale de cea mai bună calitate.

usi_tormed_detaliu
Despre serviciile oferite de Siatec

 1. Siatec oferă soluţii complete de acces pentru domeniul medical
 2. Peste 20 de ani de experienţă în domeniul uşilor automate, o echipă de ingineri care sunt gata să găsească soluţii la orice dilemă în acest domeniu şi echipe de montaj în toată ţara.
 3. O reţea naţională de distribuţie şi 4 puncte de lucru naţionale: Bucureşti, Bacău, Timişoara, Cluj-Napoca (sediul central).
 4. Stocuri: o parte dintre produse pot fi livrate în cel mai scurt timp, o altă parte, cele ce necesită adaptarea la cerinţele din proiect sunt livrate la comandă în câteva săptămâni.
 5. Service şi mentenanţă la nivel naţional
 6. Departamentul de ofertare, poate răspunde solicitărilor clienţilor în timp scurt pentru proiecte de complexitate ridicată

certificari_usi_medicale_siatec_2018


Lucrări de portofoliu – uşi medicale SIATEC


Maternitatea Regina Maria din Bucureşti – 350 de uşi multifuncţionale, automate culisante, antifoc, automate batante – clădirea nouă a Maternităţii Regina Maria din Bucureşti este un proiect la nivelul celor mai noi standarde europene. Stilul unic al reţelei private de sănătate, interesul pentru calitate şi atenţia la detalii au conlucrat fericit cu produsele de top şi performanţa tehnică Siatec, în instalarea următoarelor tipuri de uşi speciale: uşi rezistente la foc din lemn, cu sau fără geam, montate pe coridoare, la intrările în saloane şi la cabinete – peste 140 buc., uşi rezistente la foc batante automate, metalice, cu geam au fost instalate în blocul operator: 8 uşi duble, uşi rezistente la foc metalice montate în spaţii tehnice – peste 20 de uşi, uşi multifuncţionale, cu unul sau cu două canaturi, în spaţii cu diverse destinaţii (cabinete, băi, camere tehnice, etc.) – peste 151 buc, uşi glisante automate plasate în blocul operator – 6 uşi, uşi glisante manuale în zona de neonatologie – peste 20 uşiMaternitatea_Regina_Maria_usi_medicale_siatec


Spital Suceava – 10 uşi Valor ermetice si semi-ermetice – Uşile medicale au un set de cerinţe specifice, intrunite plenar de produsele Siatec, astfel încât si la spitalul din Suceava au fost furnizate cele mai noi tipuri de uşi medicale capabile să bifeze necesităţile de restricţii ermetice/ semi-ermetice, protecţie la raze X, uşurinţa curăţării şi dezinfectarii accesoriilor şi a materialelor utilizate în construcţia uşii
usi_spital_siatec_suceava

Spital Piatra Neamţ – 5 uşi ermetice si semiermetice Valor – Spitalul din Piatra Neamţ beneficiază de dotări de top furnizate de Siatec, crescând siguranţa şi confortul proceselor medicale. Au fost instalate cinci uşi de tip Valor, atât ermetice cât şi semi-ermetice, contribuind astfel la alinierea cu standardele europene în vigoare în privinţa uşilor pentru uz medical şi farmaceutic ( tipuri de aplicaţii cum sunt: intrările în sălile de operaţie, în blocul operator, în încăperile cu emisii de radiatii, în camerele de carantină sau în camerele curate ).
usi_spital_siatec_neamt


furnizori_usi_medicale_siatec_2018

Furnizori internaţionali sectorul medical – parteneri Siatec | Tormed

Partenerii Siatec | Tormed pe sectorul medical ( uşi medicale, ferestre de transfer, soluţii protectie la foc etc. ):

Ditec Entrematic – partener istoric al firmei Aluterm Group, producător de operatori pentru uşi automate glisante şi batante. De asemenea, producătorul Italian este furnizorul de uşi rapide automate. 
Ditec – companie italiană care produce automatizări din 1970. Soluţiile de înaltă calitate, gama variată au făcut din aceasta companie partenerul de lunga durată a diviziei Siatec
Simon RWA – producător de cortine rezistente la foc şi fum
Ninz SpA si Dierre – producători de uşi rezistente la foc


♦ Building Health Bucharest – prezentare uşi medicale Tormed

O prezentarea comparativă a evoluţiei în timp a două tipuri de uşi utilizate în spitalele din România.
Pe de o parte au fost prezentate uşile PVC (termopan) iar pe de alta parte o soluţie de uşi HPL proiectate şi construite pentru spitale. Cele două tipuri de uşi au un preţ asemănător la vânzare. Studiul realizat de Siatec a ilustrat faptul că uşile PVC pe lângă faptul că nu corespund cerinţelor specific unui mediu curat se deteriorează foarte repede. 


 

siatec_logo_complet_2018

 

 

 

SIATEC, divizie Aluterm Group
Cluj – Str. Traian Vuia, nr.208
Bucureşti – Şos. Dudesti-Pantelimon, nr.42
Timişoara – Calea Lugojului, nr.140/3
Bacău – Calea Romanului, nr.5
telefon – 0372 368 355, e-mail – office@aluterm.ro, www.siatec.ro

 

coperta_catalog_tormed
Catalog uşi medicale Tormed