Meniu principal

Sfaturi pentru uşile de garaj

usi-germane

De pe pagina de Facebook a companiei Argus Alcamado ( dealer Hormann ), Bucureşti

O clădire nouă deşi pare de nezdruncinat, este într-o mişcare lentă de “aşezare”

Betonul se usucă, fierul se tensionează, plăcile se tasează … un meşter cu experienţă de 30 de ani pe şantier spunea: „O finisare trainică a unui apartament se face la 3 ani după darea în folosinţă a imobilului”.
Aceste procese au impact şi asupra geometriei uşii de garaj. În plus după un număr de 100 deschideri / închideri timp în care are loc “rodajul” uşii se pot efectua reglaje fine atât la partea mecanică cât şi la cursele şi forţa folosită de acţionările electrice.
Importanţa mentenanţei regulate, cel puţin o dată la 6 luni este esenţială pentru utilizarea uşoară a uşilor pe termen lung, de preferat cât şi al casei, mai ales în climatul cu diferenţe mari de temperaturi între anotimpuri, aşa cum este România.

usi_de_garaj

De ce e necesar să facem revizia uşilor de garaj de două ori pe an?

Pentru că unul din factori care modifică funcţionarea unui mecanism compus din metal, tablă şi elemente de fixare este temperatura ( la frig, metalul se contractă, la cald se dilată). Această dilataţie duce la o dezaliniere a unor piese, la blocarea sau slăbirea angrenajelor, etc.
Reviziile anuale vor menţine uşa funcţională şi în perioada de garanţie.
Dorindu-ne o durată de viaţă îndelungată (18-20 ani) este important să ţinem cont de cele de mai sus şi să efectuăm reviziile bianuale prevăzute în manualul de întreţinere al produselor achiziţionate.
O uşă funcţională oricând, la orice oră, ne ajută să „ne vedem” de drum!

www.usigermane.ro