Meniu principal

Scandal la Auchan Bradu – Femeie zdrobită de uşile hipermarketului

accident_auchan_bradu

Este titlul unei ştiri publicate astăzi în ziarul piteştean Ancheta

„Plângere penală împotriva Auchan Bradu

Un accident petrecut la începutul lunii ianuarie în incinta hipermarketului Auchan din Bradu a băgat o octogenară în spital. Ileana Tănase, o bătrână în vârstă de 82 de ani din Bradu, se afla cu fiul şi cu nepotul său la cumpărături, când, la trecerea printre uşile glisante ale magazinului, acestea s-au închis brusc şi au strâns-o ca într-o menghină. Consecinţa: o fractură la picior, care a băgat-o în spital şi a lăsat-o imobilizată la pat.”
Articolul complet este disponibil aici

Din păcate, odată cu creşterea numărului de spaţii comerciale moderne şi implicit a numărului de uşi automate instalate în România, vor fi tot mai dese astfel de ştiri.
Asemenea accidente s-au semnalat şi până acum însă publicarea în mass-media este „autocenzurată” de politicile editoriale sau din considerente financiare – de multe ori este riscant să publici articole negative despre multe dintre centrele comerciale datorită riscului de a se pierde bugetele de publicitate.
Accidente de acest tip apar, de cele mai multe ori, datorită lipsei service-ului şi mentenanţei la uşilor automate sau datorită echipării necorespunzătoare cu senzori sau perdele de lumină a uşilor. În ambele situaţii principala responsabilitate revine proprietarului/utilizatorului spaţiului respectiv.
Fiind depusă deja o plângere penală, vom urmări derularea evenimentelor, finalul cel mai des întâlnit fiind înţelegere între părţi şi plata unor sume de bani cu titlu de despăgubire.