Meniu principal

Saint-Gobain Glass, cel mai nou jucător pe piaţa faţadelor din sticlă din România

saint_gobain_pietta_glass

Ştirea preluării companiei Pietta Glass Working de către Saint-Gobain Glass reprezintă unul din evenimentele notabile ale sfârşitului de an, aceasta fiind publicate sub diverse forme de toată presa de specialitate.
Ceea ce nu s-a scris însă este faptul că precizările oficialilor francezi prin care confirmau faptul că „achiziţia va permite grupului să îşi extindă amprenta industrială pentru a servi şi mai eficient piaţa de faţade” au dat de gândit celorlalţi mari procesatori de sticlă din România care deţineau aproape un monopol pe acest segment.
Deasemenea nu a fost publicată până acum valoarea tranzacţiei: surse neoficiale vorbesc de o sumă ce depăseşte uşor 20 milioane de euro, această valoare fiind dată de faptul că fabricile Pietta Glass au beneficiat de investiţii substanţiale în ultimii ani iar potenţialul de creştere în următoarea perioadă a acestui business este foarte mare.
Pietta-Glass-fabrica
Cele 20 milioane de euro spun mult şi despre evoluţia industriei româneşti din acest domeniu, în ultimii 15 ani: la începutul anilor 2000 ( în anul 2000 s-a înfiinţat Pietta Glass ! ) în Bucureşti, erau achiziţionate pe doar câteva milioane de euro companiile Pipera S.A. ( de către Pinum – Nusco ) şi Urbis S.A. ( de către ASSA ABLOY ), fiecare din aceste companii având un patrimoniu imobiliar, tehnologic şi comercial incomparabil mai mare decât Pietta Glass.

Iar pe cei care sunt poate invidioşi şi văd doar partea frumoasă a poveştii de succes Pietta Glass îi invităm să citească un articol apărut în presa locală, anul trecut, şi în care este prezentată o altă latură a ceea ce înseamnă a face business în România … click aici.