Meniu principal

Roto România: Roto NX, noul sistem de feronerie oscilo-batantă pentru ferestre şi uşi de balcon

 

roto_nx_promo

Roto NX; Întotdeauna decizia corectă!

Programul Roto NT a fost mereu unul modern, fiind permanent dezvoltat şi îmbunătăţit. Cu aproximativ jumătate de miliard de seturi oscilante / oscilo-batante vândute, Roto este astăzi lider mondial. Roto NT este cel mai vândut sistem de feronerie oscilo-batantă din lume pentru ferestre şi uşi de balcon. Sistemul de feronerie Roto NX este următorul pas pe care îl pot face producătorii de ferestre din lemn şi PVC.
Faţă de Roto NT, sistemul oferă producătorilor de ferestre un domeniu de utilizare mai vast. În acelaşi timp, reduce costurile de producție, depozitare şi logistică prin concepte inovatoare.
Cu noile sale componente, Roto NX creşte confortul şi calitatea locuinţelor. Dar şi alte noutăţi aduc un plus de siguranţă la montaj; pe scurt: avantajele produsului finit, oferite de sistemul de feronerie Roto NX, sunt multiple.
Pe lângă inovaţii, au fost optimizate în ultimii doi ani multe componente ale programului Roto NT, totul în beneficiul clientului. Structura programului şi caracteristicile Roto NX vor fi recunoscute imediat de către fiecare utilizator al sistemului Roto NT.


feronerie_roto_nx_economie

Economie

Noul sistem de feronerie oscilo-batantă Roto NX garantează o prelucrare rapidă şi diminuează sursele posibilelor erori în producţia şi montajul ferestrelor. 
Acest lucru se datorează printre altele, toleranțelor mărite în cazul luftului falţului, efortului minim la montaj în cadrul producţiei de ferestre şi numărului redus de componente.
Acesta reduce în mod semnificativ activitatea de administrare a depozitului şi de asemenea, cheltuielile logistice


feronerie_roto_nx-sigurantaSiguranta

Funcţionalităţi noi, cum ar fi feroneria Tilt&Safe, completează la Roto NX protecţia la efracţie, disponibilă pentru sistemele oscilo-batante. Chiar şi în poziţie batată, o fereastră Roto NX Tilt&Safe oferă protecţie la efracţie conform RC2. Cei care lasă ferestrele în poziţia batată atunci când dorm sau cei care doresc să le lase în această poziție atunci când pleacă de acasă, vor şti să aprecieze acest plus în privinţa siguranţei. Şi în privinţa „sarcinilor grele“, Roto NX asigură raporturi clare: noua balama Roto NX pentru ferestre din PVC suportă în varianta standard greutăţi ale cercevelei până la 130 kg.


feronerie_roto_nx_confortConfort

Prin ventilația integrată, Roto NX oferă fiecărei ferestre o funcţie de ventilare suplimentară pentru un climat interior plăcut. Un plus de confort pentru utilizator la rotirea mânerului pentru poziţia batată, acesta atinge automat, la 135°,
poziţia de ventilare. Utilizatorul menţine, în ciuda funcţiei suplimentare, pozițiile obişnuite de comutare. Roto NX mai are însă multe de oferit: utilizatorii pot aerisi comod şi fără efort prin comanda electronică. Pentru aceasta, Roto NX se combină foarte simplu cu acţionarea electrică Roto E-Tec Drive. Chiar mai mult, dacă este nevoie, această soluţie poate fi conectată la un sistem Smart Home.


feronerie_roto_nx_designDesign

O fereastră frumoasă convinge prin detalii bine definite. Şuruburi ascunse, capace discrete şi o tratare a suprafeţei impecabilă a sistemului Roto NX, vin să susţină un design al ferestrei interesant. Un astfel de exemplu: balamaua ste acum disponibilă şi în varianta Titan.
Aspectul interesant al noii balamale Roto NX susţine un design modern al ferestrei. Ventilaţia integrată asigură, după dorinţă, un aer proaspăt în fiecare încăpere. Ventilarea va fi efectuată, iar deschiderea va fi, pentru prima dată, sigură.


feronerie_oscilo_batanta_roto_nx_banner

Balama tip P pentru ferestre din PVC cu ventilaţie de noapte integrată
balama_roto_nx_pvc

Eficienţă ridicată datorită montajului rapid şi costurilor minime de depozitare şi logistică

 • Componentele de toc ale balamalei superioare (lagăr toc şi balama inferioară toc) sunt integrate pe o singură balama pentru greutăţi ale cercevelei de până la 130 kg
 • Şablon standard de înşurubare / găurire: fără şuruburi suplimentare pentru cercevele de până la 130 kg
 • Lagărul toc, balamaua inferioară toc şi placa foarfecă pot fi utilizate stânga/ dreapta
 • Ventilaţia de noapte integrată în balamaua superioară simplă de deschidere toc nu necesită componenta de toc suplimentară 

Balama tip T pentru ferestre din lemn cu ventilaţie de noapte integrată
balama_Roto_NX_lemn

Noua balama tip T pentru ferestre din lemn este potrivită pentru cercevele de până la 150 kg – pentru ferestre moderne, de dimensiuni mari.

La fel ca noua balama tip P pentru ferestre din PVC, balamaua tip T impresionează cu avantaje în ceea ce priveste eficienţa, siguranţa, confortul si design-ul:

 • Producţie simplă şi economică datorită şablonului standard de înşurubare şi găurire pentru greutăţi ale cercevelei de până la 150 kg şi ventilaţiei de noapte integrată
 • Siguranţa sporită datorita componentelor performante pentru cercevele mari de până la 150 kg
 • Mai mult confort şi un climat în încăpere îmbunătăţit datorită ventilaţiei de noapte integrată în varianta standard
 • Design modern şi aspect atractiv datorită şuruburilor ascunse şi capacelor de mascare cu formă optimizată, precum şi suprafeţelor vopsite în câmp electrostatic în numeroase variante de culoare ( nou: vopsire în câmp electrostatic – Titan )

Ferestre TiltSafe

Protecţie antiefracţie în poziţie batată conform RC 2
Ventilaţie fără griji şi somn mai linistit: Roto NX pune capăt lacunelor de siguranţă riscante asociate cu ferestrele batante. Fereastra TiltSafe de la Roto cu protecţie antiefracţie în poziţie batată face posibil acest lucru:

 • Protecţie antiefracţie conform RC 2 datorită celor trei blocatori de siguranţă din oţel identici pentru ventilaţie batantă (în combinaţie cu puncte de închidere tip ciupercă şi un mâner blocabil).
 • Fereastra Roto TiltSafe este disponibilă în două variante: ca variantă standard, cu acţionare manuală, precum şi cu acţionare electrică (certificat RC 2 în curs de pregătire) în combinaţie cu sistemul de control Roto E-Tec Drive.
  blocator_siguranta_roto_nx

Mecanism cu dornmas mărit

Eficientă ridicată datorită costurilor minime de depozitare şi logistică, precum şi montajului rapid

 • Tija stulp şi carcasa de mecanism/ carcasa de închidere sunt detaşabile începând cu un dornmas de 25 mm pentru o configuraţie conform cerinţelor şi pentru un număr redus de articole
 • Sistem EasyMix: tija stulp şi carcasa de mecanism/ carcasa de închidere se clipsează una de cealaltă fără a utiliza suruburi
  dornmas_roto_rx
roto_nx_sisteme_feronerie

Suprafeţe şi finisaje

Feroneria Roto intră în componenţa ferestrelor din întreaga lume şi de aceea, trebuie să reziste diferitelor condiţii climatice şi influenţe ale mediului.
Pentru a corespunde criteriilor înalte în ceea ce priveşte calitatea, pe lângă controlul de calitate din procesul de dezvoltare şi producţiei, se pune un mare preţ şi pe calitatea componentelor, oferindu-se astfel 10 ani garanţie de funcţionare pentru toate elementele feroneriei Roto NT.

RotoSil Nano

Toate componentele Roto NT sunt tratate standard cu tehnologia unică de laminare, RotoSil Nano. Materia primă este astfel galvanizată, neutralizată prin intermediul nano-particulelor şi apoi lăcuită.

 • Protecţie optimă împotriva coroziunii cu tehnologia unică de auto-reparare la zgârieturi mici
 • Prin intermediul nano-particulelor, suprafaţa devine extrem de rezistenţă la substante agresive
 • RotoSil Nano creează o rezistenţă deosebită împotriva ruginei şi este conformă cu normele DIN EN 13126/8 clasa 4, conform EN 1670:2007
 • Tehnologia de laminare nu utilizează crom şi nu este dăunătoare sănătăţii şi mediului înconjurator
 • Aspect uniform, argintiu mat al componentelor

finisaj_roto_nx_nano

 

Suprafaţa specială Roto NT

oferă o rezistenţă foarte mare în condiţii de mediu extreme, de exemplu în piscine interioare cu aburi de clor/ ozon, în adăposturi de animale cu formare de amoniac, sau la ferestrele din lemn de accoya, care conţin substante acide.
Fiecare componentă NT va fi tratată printr-o lăcuire specială, după galvanizare.finisaj_lacuire_roto_nx


clips_usa_balcon

 

Clips mecanic pentru uşa de balcon

Rezistenţă de lungă durată şi confort sporit

 • Construcţie de arc stabilă pentru o funcţionare sigură şi de durată
 • Tocul şi cerceveaua se poziţionează optim unul faţă de celalalt, datorită ajustării înălţimii de până la 7 mm a cercevelei
 • Forma optimizată a componentelor de toc şi cercevea pentru un comportament îmbunătăţit la funcţionare şi o putere mare de susţinere
 • Reglaj rapid

contraactionare_gresita_sistem_feronerie_roto_nx

 

Contraacţionare greşită

Montaj flexibil şi funcţionare de lungă durată

 • Reglaj rapid (stânga/ dreapta) în cazul unei acţionări necorespunzătoare, datorită arcului flexibil
 • Mecanism cu arcuri robust pentru o rezistenţă de lungă durată

Roto NX – clip de promovare

Smart Home, protecţia antiefracţie, cerinţele de confort, protecţia fonică şi eficientă energetică sunt subiectele importante din branşă.

Datorită dezvoltărilor continue aduse componentelor individuale şi ale ansamblurilor, a fost îmbunătăţit decisiv sistemul de feronerie oscilo-batantă, pregătindu-l pentru noi provocări. Prin urmare, noul sistem de feronerie oscilo-batanta Roto NX este bazat pe sistemul Roto NT consacrat, cu diferite caracteristici şi funcţii.

Aflaţi mai multe despre Roto NX accesând site-ul special  www.roto-nx.com


 

 

 

logo_roto_small

 

 

 

Detalii şi informaţii suplimentare:
Roto România SRL
Tel: + 40 31 228 15 86, Fax: +40 031 228 15 89
www.roto-romania.ro , info.ro@roto-frank.com

coperta_catalog_roto_nx_romana
Catalog Roto NX ( lb. română )

coperta_catalog_roto_nx_germana
Catalog Roto NX ( lb. germană )