Meniu principal

Roto Frank: achiziţia unui important furnizor de componente chinez

Union_roto

Oficialii Roto au anunţat săptămâna trecută încheierea acordului privind cumpărarea companiei Union& LTD din China, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru industria de profil, această achiziţie reprezentând un pas important pentru consolidarea grupului pe pieţele emergente.
Union Ltd este specializată în producţia de componente şi repere din piese turnate din zinc sau aluminiu pentru producătorii de feronerie pentru ferestre şi uşi, având un număr de 450 angajaţi.

Valoarea tranzacţiei a rămas confidenţială, cel mai probabil achiziţia a fost făcută folosind fonduri proprii, Roto Frank fiind recunoscută pentru poziţia sa financiară solidă.

Pe termen scurt, managementul companiei chineze va fi preluat de Roto, însă compania va activa în mod independent şi nu va fi integrată în grup; este o decizie strategică luată datorită faptului că Union LTD furnizează piese şi componente şi către firme concurente cu Roto Frank. Mai mult prin această decizie oficialii Roto reconfirmă politica de promovare consecventă a unui comerţ liber, militând împotriva practicilor de blocare a pieţelor.

 

www.roto-frank.com