Meniu principal

Roto anunță noua structură a grupului începând cu 2019

noua_structura_roto_2018

Nouă structură corporatistă și organizațională va intra în vigoare la începutul anului viitor, Grupul Roto reafirmându-și încă odată intenția clară de creștere și de dezvoltare la nivel global.

Ca elementul central va fi creată o societate de tip holding și se va înființa o structură cu trei companii pe deplin independente și complet responsabile, fiecare pe segmentul său de activitate.
În acest moment, Grupul Roto are aproximativ 4.900 angajați, iar în 2017 a avut o cifră de afaceri de 633,5 milioane de euro, anvergura internațională fiind dată, printre altele, și de cele 18 locații de producție, situate pe patru continente.

Dr. Eckhard Keill va fi CEO al Roto Frank Holding AG din 2019. Noul holding de tip „non-operativ” va fi responsabil în primul rând de elaborarea și monitorizarea strategiei generale, de domeniul brevetelor și al cadrului legal, de politica de achiziții, de identitate corporativă (CI) și de design corporativ (CD), precum și de comunicarea corporatistă, în general.
În plus, hodingul va reprezinta drepturile proprietarilor în cele trei societăți ale grupului și va exercita controlul asupra acestora împreună cu organismele de supraveghere.

Dr_Keill_CEO_ROTO
Dr Eckhard Keill, CEO Roto

Roto Frank Fenster-und Türtechnologie Gmb, societatea specializată în producția de feronerii și sisteme pentru uși și ferestre, prag și profile de etanșare se va concentra pe piața internațională de ferestre și uși, caracterul global actual reflectându-se prin cele 15 fabrici, prin cele aproape 30 de centre de distribuție logistică și aproape tot atât de multe companii de distribuție.

Roto Frank Dachsystem-Technologie GmbH este specializată în producția de ferestre de mansardă și va integra, de asemenea, un portofoliul de produce complementare, cum ar fi cele din domeniul protecției solare și al scărilor de mansardă. Societatea cu sediul în Bad Mergentheim, va avea trei fabrici, patru platforme de vânzări, cu 15 birouri si aproximativ 1.200 angajați.

Ca noutate, Grupul Roto îsi reconfirmă angajamentul strategic post-vânzare al produselor sale, prin crearea unei noi companii separate, Roto Frank Professional Service GmbH. Este una din „ambițiile pe termen lung” ale Grupului Roto în acest domeniu și se dorește a fi partener de proiect pentru clienții finali, producătorii și dealerii, urmând să fie în contact permanent și direct cu piața de profil.
Compania va avea sediul în Leinfelden-Echterdingen și va fi un furnizor de servicii complete pentru repararea, întreținerea sau modernizarea ferestrelor și ușilor. În viitoarea companie vor fi integrate firmele specializate în service-mentenanță din Germania și Elveția, firme care au fost achiziționate de Roto în 2017: Wollenberg din Berlin, Dachfenster Keller din Thalheim lângă Winterthur / Elveția, Pfeil și Sons din Munchen și Wiedemann din Hanovra.