Meniu principal

Rossen Reports: Sunt cinstiţi cei care repară uşile de garaj?

reparatii-usi-garaj

O investigaţie cu camera ascunsă a emisiunii Rossen Report – NBC News, 3 decembrie 2014

Pe scurt

Se alege o casă din suburbiile New York-ului şi cu uşă automată la garaj; se verifică ca respectiva uşă să fie complet funcţională ( sunt aduşi doi specialişti neutri ) apoi se slăbeşte un şurub care fixează un sensor.
Se ascund apoi prin garaj câteva camere de filmat.
Se alege o doamnă pe post de proprietară inocentă şi necunoscătoare în ale tehnicii şi apoi este rugată să sune la câteva companii specializate în repararea uşilor de garaj pentru a solicita o intervenţie la această uşă; aceste companii sunt alese aleatoriu dintr-un catalog „Pagini aurii „.
De reţinut este faptul că identificarea şi depanarea „defecţiunii” ar însemna pentru un reparator calificat câteva minute şi un depunerea unui efort minim.

Rezultatul

Primul depanator a identificat în 25 secunde problema, a perceput taxa de 80$ pentru deplasare şi constatare şi a plecat.
A doua echipă a identificat problema şi a recomandat schimbarea senzorului – preţ 210$.
Următorul depanator nici nu a verificat senzorul însă a concluzionat scurt: trebuie schimbat senzorul, preţ – 410$
Iar ultimul dintre cei veniţi la constatare a depăşit toate aşteptările: devizul său a fost de 683$ + taxa, în acest preţ intrând schimbarea senzorilor şi a rolelor.

Reportajul filmat cu camera ascunsă poate fi vizionat mai jos

Noroc că trăim în România, ţară în care avem specialişti pregătiţi, cu experienţă şi cinstiţi, cărora nici prin gând nu le trece să-i imite pe colegii de breaslă americani 🙂
Şi un lucru de remarcat: taxa de 80$ este aproape similară cu cea din România şi este normal – în SUA benzina este extrem de ieftină şi manopera mai mare, la noi manopera este mică iar benzina este de câteva ori mai scumpă!

Sursa: TodayMoney