Meniu principal

Revista din Lemn: uși glisante pentru mai mult spațiu

usi_glisante_articol_revista_din_lemn_2018

Revista din Lemn a publicat în urmă cu două zile un interesant articol despre ușile glisante, articol care prezintă în general acest sistem de uși si care cuprinde sfaturi utile și criterii care trebuie să fie luate în calcul atunci când sunt alese modele dorite.

 

Unde pot fi folosite ușile glisante

Limita de folosire a ușilor glisante este dată de posibilitatea montării sistemelor de glisare, de existența spațiului lateral necesar deschiderii (dacă  nu poate fi suprapusă peste o altă ușă) și de dorința noastră. Le putem folosi la un dulap sau un dressing, ca uși de cameră, ca mod de a separa un spațiu, ca soluție când nu există loc pentru uși batante, când se dorește o compartimentare simplă fără a adăuga locuinței pereți grei.

Sunt păreri care spun că folosirea ușilor glisante pentru baie nu este o soluție bună pentru că nu asigură o închidere etanșă. Din acest motiv umezeala sau mirosul din baie pot ajunge în celelalte spații. Există însă soluții constructive foarte ingenioase care rezolvă foarte bine aceste inconveniente. …

Sisteme de culisare

Practic diferența între ușa obisnuită și cea glisantă este sistemul pe care alunecă ușa. Pentru a fi posibilă folosirea acestui sistem, în cazul în care ușile nu se suprapun, este nevoie ca în lateral să existe un spațiu cel puțin egal cu lațimea ușii.

În funcție de modul de prindere există două mari tipuri de sisteme de culisare:

  • pentru uși aplicate
  • pentru uși încadrate

Sistemele ușilor glisante aplicate sunt folosite în special pentru ușile dulapurilor. Mecanismul este aplicat pe cutia dulapului de care se prinde. Este un sistem discret, invizibil, fiind acoperit de ușile pe care le susține.

Articolul complet este disponibil pe site-ul revistei, click aici