Meniu principal

Relocarea fabricii de uşi Pinum

michele_nusco

La începutul lunii, Michele Nusco, CEO Pinum Doors and Windows, într-un interviu acordat Ziarului Financiar, a anunţat planurile companiei de relocarea în următoarele 12/24 de luni a fabricii Pinum „într-o fabrică nouă, modernă şi care va respecta cele mai înalte standarde de tehnologie”, fără a face însă şi precizări suplimentare.
Despre relocarea fabricii Pinum existau planuri încă din 2006-2007 ( înainte de explozia pieţei imobiliare ) când era evident faptul că terenurile de pe platforma Pipera sunt mult mai valoroase din punct de vedere imobiliar decât orice activitate de producţie, în condiţiile în care în fabrică erau obligatorii investiţii pentru a putea respecta legislaţia de mediu. Variantele avute în vedere la timpul respectiv erau Otopeni sau Baloteşti.
Iar dacă în 2006 in Grupul Nusco lucrau peste 600 de angajaţi, acum, în total, sunt puţin peste 100 de angajaţi. Despre ce activitate de producţie de uşi se mai poate vorbi acum? Cel mai probabil este vorba de disponibilizarea unei suprafeţe de câteva zeci de hectare pentru viitoarele clădiri office de pe Şos. Pipera. Fabrica este doar nostalgia unui business de succes, într-o anumita perioadă, pentru familia napoletană Nusco.

Sursa foto. Economica.net