Meniu principal

Rehau preia MB Barter & Trading

rehau_mb_barter_comunicat_2018

Rehau AG și MB Barter & Trading AG, două companii elvețiene care activează în industria de polimeri au anunțat semnarea unui acord de fuziune.
Această fuziune are ca scop combinarea punctelor forte a celor două companii de top la nivel mondial într-o nouă companie independentă, care va avea o cifră de afaceri de 2,5 miliarde de dolari ( echivalentul a 2,14 miliarde de euro). Tranzacția include Rehau GmbH din Muri ( lângă Berna / Elveția ), precum și toate sucursalele din întreaga lume ale grupului MBT.
Cele două companii se așteaptă ca tranzacția să se finalizeze în a doua jumătate a anului 2018, sub rezerva aprobărilor privind reglementările de tip cartel.

Compania nou formată își va extinde capacitățile sale în ceea ce privește soluțiile bazate pe polimeri și va asigura cliențiilor  prețuri mai competitive precum și servicii mai eficiente.
În plus, integrarea deschide oportunități semnificative pentru digitalizare, noi soluții de reciclare și o expansiune globală mai accentuala. „Noua companie poate să reacționeze mai agil la condițiile de piață din ce în ce mai volatile, va accelera inovația și creșterea eficienței și va crea mai multă valoare pentru clienți, dar și pentru angajați și, în final, pentru toate părțile interesate,“ a declarat Dr. Stefan Girschik, vicepreședinte al Grupului Rehau și viitorul CEO al companiei nou înființate.

Numele noii companii va fi anunțat mai târziu. Consiliul de administrație va fi format din Jobst Wagner, în prezent Președinte al Consiliului Rehau, și Thomas Endres, în prezent președinte MBT.
Dr. Med. Stefan Girschik va prelua funcția de CEO, în timp ce Philipp Endres va acționa în calitate de director general adjunct, iar Marco Zahnd în funcția de director financiar. Philipp Endres, un alt reprezentant al MBT, rămâne în poziția de lider in noua companie.

 

www.rehau.com