Meniu principal

Proiectul normativului privind folosirea şi montarea vitrajelor şi a altor produse din sticlă în construcţii, indicativ C 47 (revizuire) este finalizat

normativ_vitraje_sticla_C47_2018

În curând constructorii și proiectanții vor avea la dispoziție noile norme tehnice pentru folosirea și montarea vitrajelor și a altor produse din sticlă în construcții, în acest moment proiectul în forma sa finală urmând să fie publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).
Acestea sunt cuprinse în noul Indicativ C 47 – 2018, noile instrucțiuni fiind elaborate de membrii Comisiei Tehnice pentru Sticlă din cadrul Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă din România (PPTT) – ing. Leon Buzatu, ing. Valentin Petrescu şi ing. Dragoş Matei.
Noul normativ revizuiește reglementarea tehnică „Instrucțiuni tehnice pentru folosirea și montarea geamurilor și a altor produse din sticlă în construcții Indicativ C 47 din 1986. Proiectul conţine instrucţiuni obligatorii pentru toţi cei care contribuie la realizarea şi exploatarea unei construcţii: proiectanţi, verificatori de proiecte, experţi tehnici, executanţi, montatori, responsabili tehnici cu execuţia, diriginţi de şantier, proprietari sub orice titlu şi utilizatori/beneficiari finali ai construcţiilor.
Acest proiect este de interes nu doar pentru cei care lucrează în domeniul faţadelor din sticlă ci şi pentru cei care se activează în domeniul compartimentărilor interiore, în cele 66 de pagini existând capitole speciale privind instrucţiunile de montaj ale partiţiilor/compartimentărilor interioare din sticlă ( inclusiv uşi din sticlă ) sau privind sticla folosită la uşile glisante de exterior.

Publicaţia de specialitate Arena Construcţiilor a publicat deja pe site varianta finală a acestui proiect, cei interesaţi având posibilitatea să o consulte în format pdf – click aici