Meniu principal

Programul DitecPro

ditecPro-logo

Pe de-o parte criza  financiară, pe de altă parte expansiunea producătorilor germani au făcut ca industria italiană de uşi automate să piardă cote importante de piaţă atât în Italia cât şi în Europa ( industria italiană este destul de fragmentată , cu firme relativ mici, cele mai multe de interes local sau cel mult regional şi doar câteva branduri de nivel european ).
Prevăzând aceste evenimente Ditec a ales o altă cale; în 2009 a negociat şi a acceptat preluarea de către gigantul suedez ASSA ABLOY, intrând astfel într-un amplu proces de reorganizare cu scopul declarat de a se consolida pe piaţa italiană şi a se dezvolta la nivel european sub noul brand Ditec Entrematic.
Ditec_logo

Prima etapă a fost în anii 2012 când strategii de la ASSA ABLOY au luat decizia  de a muta o parte din producţie în Cehia şi China si de a restrânge această activitatea din Italia.
În 2013 a început implementarea unui nou proiect care are ca scop dezvoltarea unei reţele puternice de instalatori independenţi, proiect cunoscut sub numele de DitecPro.
Această ultimă etapă a început prin dezvoltarea unui centru de pregătire şi perfecţionare la Caronno Pertusella, VA (Italy) şi stabilirea unui program de cursuri gratuite.

Mai mult, pentru instalatori dar şi pentru cei care caută un instalator sau pentru cei care doresc să verifice dacă un instalator are certificare Ditec a fost creat un portal special, DitecPro. Cei care urmează cursurie de pregătire primesc  o diplomă care le conferă statutul de instalatori autorizaţi

diploma

şi un card care are înscris un cod unic, corespunzător fiecărui instalator autorizat.
tessera
Prin acest program Ditec oferă destul de multe facilităţi firmelor afiliate nu doar în vederea perfecţionării şi consultanţei tehnice ci şi sprijin comercial: preţuri speciale, promoţii şi chiar furnizarea de potenţiale lucrări sau chiar contracte … detalii aici.

Este de urmărit acest proiect Ditec, mai ales prin prisma faptului că la nivel european cei mai importanţi producători sunt în căutarea de soluţii pentru a se dezvolta şi a ocupa cote importante din piaţă iar crearea unei reţele de instalatori independenţi este una din variantele avute în vedere; proiectul DitecPro, pare, din acest punct de vedere, cel mai corent şi nu ne rămâne decât să vedem la ce rezultate se va ajunge în următoarea perioadă.

Acum, plecând la decizia suedezilor de a muta o parte din producţia Ditec în Cehia sau China şi urmărind şi comportamentul majorităţii reprezentanţelor locale din România ( ale principalilor producători de uşi automate ), se observă o oarecare „sfială” când vine vorba de locul unde se fabrică uşile automate şi nu înţelegem motivul.
Chiar nu este cazul: beneficiarii care doresc produse cât mai ieftine ştiu clar că nu ai cum să oferi astfel de produse la preţuri scăzute, în condiţiile în care trebuie să incluzi în preţul de producţie salariul unui suedez, elveţian, neamţ sau chiar italian sau spaniol. Este clar şi evident: cea mai mare parte din producţia vestică s-a mutat deja în Europa de Est sau în îndepărtata Chină iar cei care nu au mutat-o încă, au deja planurile de relocare pregătite … este doar o chestiune de timp şi bani.