Meniu principal

Piața ușilor de intrare din Germania a crescut cu aproape 4% în 2018

piata_usilor_intrare_germania_2018

Piața ușilor de intrare din Germania a crescut robust în 2018 cu aproape patru procente iar două treimi din vânzări au fost reprezentate de ușile cu un grad de securitate crescut – sunt datele furnizate de cel mai recent studiu privind analiza de piață a ușile din Germania.

Creșterea pieței ușile de intrare a continuat într-un ritm accelerat anul trecut. Cu o creștere moderată a prețului mediu de aproximativ 1% față de anul precedent, vânzările au crescut cu 3,9 %  ajungând la o valoare totală de peste 501 milioane de euro.
Impulsul pentru această creștere a venit aproape în mod egal de la lucrările de construcții noi dar și de pe segmentul renovărilor. Toate tipurile de uși au avut o crestere a vânzărilor, însă ușile din PVC și ușile compozite din aluminiu au depășit ca nivel creșterile de la vânzările ușilor din lemn.

În plus, tendința creșterii ponderii ușilor cu un grad înalt de securitate a continuat să fie neschimbată.
Aproximativ două treimi din toate vânzările sunt asigurate acum de ușile cu clasa de rezistență RC1 sau peste. Vânzările pe segmentele RC1 și RC2 au crescut si au ajuns la 194 milioane de euro (+ 4,5%) iar ușile din clasele de rezistență RC3 și RC4, au adus peste 129 milioane de euro (+ 6,2% față de anul precedent). Cererea de uși de înaltă securitate este generată de noile construcții. De asemenea sentimentul de teamă cu privire la spargerea caselor, apărut odată cu izbucnirea crizei refugiaților în 2015, a dus la creșterea cererii de uși cu un grad de securitate sporit pentru clădirile existente.

 

Sursa informaţii: BRANCHENRADAR Austria