Meniu principal

Piaţa tehnologiei securităţii din Germania

piata_tehnologiei_securitatii_germania_2017

Există în ultimii ani o tendinţă clară a marilor companii germane din domeniul uşilor automate şi feroneriei de a-si orienta dezvoltarea pe o nouă piaţă, mult mai atractivă şi aflată în plină dezvoltare, cea a tehnologiei securităţii şi care reuneşte sub un singur nume sistemele antiefracţie şi de control acces, sistemele de alarmare şi protecţie antifoc, sistemele de evacuare a fumului şi căldurii, tehnologiile de voce sau de monitorizare video.
De asemenea, din tehnologia securităţii o componentă importantă o reprezintă tehnologia electronică de securitate ca parte integrantă a noilor concepte de smart home sau smart building.
Cum recent asociaţia de profil germană ZVEI a dat publicităţii cifrele privind piaţa pe acest segment pe anul 2016, cifrele prezentate constituie cel puţin o referinţă privind valoarea şi importanţa acestui domeniu.

cifre_piata_securitatii_2017_germania
Surprinzător de mare este cifra de afaceri totală, aproape 4 miliarde de euro, tendinţa fiind de creştere şi pentru 2017.
Ca cifră de vânzări, pe primul loc sunt sistemele de detectare a incendiilor cu o valoare de 1,8 miliarde de euro urmată la mare distanţă cu 800 de milioande de euro de sistemele antiefracţie.
Neaşteptat de scăzut este segmentul control acces cu doar 307 milioane de euro faţă de sistemele de supraveghere video cu 511 milioane de euro. În schimb, sisteme de protecţie şi evacuare fum ( RWA ) au o cota substanţială de 10,5%, cu 420 de milioane de euro.

 

Sursă grafic: fenster-turen-technik.de