Meniu principal

Peste 3.300 de echipe de studenţi participă la concursul International VELUX Award 2018

VELUX_International_Award_2018

Comunicat de presă – București, 7 mai: Un număr record de 3.318 echipe s-a înscris pentru a participa la cel mai mare concurs destinat studenților la arhitectură – VELUX International Award, ediția 2018. Participanții concurează pentru premii în valoare de 30.000 €, dar și pentru șansa de a-și prezenta proiectele despre lumina naturală în fața juriului prezent la Festivalul Mondial de Arhitectură.

„Suntem încântați să vedem că atât de multe echipe s-au înscris pentru concursul de anul acesta”, declară managerul de program al competiției, Per Arnold  Andersen, de la Grupul VELUX. „Cu un număr record de universități și țări participante, ne așteptăm ca întrecerea dintre proiecte să fie provocatoare.”

International VELUX Award este o competiție bienală care invită studenții de la arhitectură din întreaga lume să ia în considerare rolul luminii naturale ca pe o sursă importantă de energie și bunăstare. Scopul său este de a consolida utilizarea acestei surse infinite în proiectarea clădirilor, în educația studenților la arhitectură, dar și pentru a stabili o legătură durabilă cu viitorii arhitecți.

„Mai mult de 3.000 de echipe din școli și universități de arhitectură din 102 țări își pot demara pregătirea proiectelor pentru premiul din acest an. Ne bucurăm să vedem că studenții din cinci regiuni apreciază și utilizează lumina naturală în arhitectură, dar mai ales o consideră o strategie și o soluție pentru viitor”, adaugă Per Arnold Andersen.

 

Comunicatul de presa complet este disponibil aici