Meniu principal

Peste 3.000 de suedezi şi-au implantat microcipuri pentru a înlocui cardurile de control acces sau pentru a face diverse plăţi

suedia_implant_control_acces

În timp ce la nivel internaţional companiile încă fac eforturi mari pentru a implementa sisteme de control acces folosind smartphone-ul sau cardurile, în Suedia s-a trecut deja la un alt nivel.
Cu o populaţie de 10 milioane de locuitori, se pare că Suedia este ţara cea mai dispusă să adopte noile tehnologii.
Mulţi dintre suedezi consideră că folosirea tehnologiei microcipurilor nu le afectează intimitatea şi viaţa privată. Mai mult, nu se tem de furtul datelor personale memorate în aceste cipuri şi nici de o eventuală supraveghere din partea unor autorităţi.

Astfel, implanturile cu microcipuri sunt folosite pentru a intra în clădirile de birouri, pentru a utiliza anumite echipamente de la birou ( computere, copiatoare, scannere, etc. ) sau chiar pentru a avea acces pe bază de abonament în sălile de gimnastică sau a cumpăra diverse gustări. Mai mult, de anul trecut, o linie de cale ferată suedeză a început să scaneze mâinile pasagerilor, înlocuind astfel bilete clasice de tren.

Cum tehnologiile avansează extrem de rapid, este de aşteptat ca numărul de implanturile cu microcipuri să crescă, singura problemă fiind legată de crearea unei legislaţii care să protejeze datele personale şi viaţa privată a utilizatorilor.

 

Sursa: Word Economic Forum