Meniu principal

Pe Str. Italiană, la nr.21

usi-vechi-bucuresti

La 150 de metri de Piaţa Universităţii, pe Str. Italiană, la nr.21 este o clădire de patrimoniu care poate fi închiriată pentru 15.000 euro/lună.
Deşi exteriorul nu-i trădează vechimea ( datorită renovării din 2008 ). vila a fost inaugurată în 1895.
italiana_exterior„Imobilul situat pe strada Italiană, la numărul 21, face parte din patrimoniul Bucureştiului, graţie elementelor de arhitectură care au fost restaurate în 2008. Dintre aceste elemente, la loc de cinste se situează cele 4 sobe Meissen (sobe din ceramică de porţelan), parchetul original care decorează cele 3 săli de primire aflate la parterul clădirii, precum şi stucaturile tavanelor, stucaturile de deasupra uşilor de la parter şi uşile pictate.
Picturile nu sunt doar simple piese de arhitectură, ci adevărate opere de artă ale Bucureştiului. Cinci dintre plafoanele casei sunt pictate, iar stucaturile lor sunt cele originale. De pildă, camera aflată la demisol este pictată de către o echipă de artişti coordonaţi de maestrul Ştefan Luchian. Două medialioane sunt pictate de către Luchian însuşi.
La parter, una dintre cele 3 săli de oaspeţi este pictată de o echipă de artişti din Austria, în timp ce holul de la parter şi celelalte două săli de oaspeti sunt pictate de către artişti italieni.”

italiana-1italiana-2


Sursa foto: Italiana 21