Meniu principal

Palatul Noblesse

vila-noblesse-desen

„Recent, imobilul impresionant a trecut printr-un proces de restaurare şi consolidare, care a necesitat o investiţie de peste 1,5 mil. euro. Istoria casei, care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea, este legată de numele uneia dintre familiile celebre de bancheri ale epocii. Imobilul a fost cumpărat în 1903 de bancherul Max Berkovitz. Clădirea a fost confiscată în 1950 de către Partidul Comunist, devenind Cercul Copiilor din Sectorul 2. Clădirea, ca multe alte moşteniri arhitectonice, a rămas ani întregi în paragină. Soarta imobilului s-a schimbat în 2013, când a fost cumparată de Galeriile Noblesse, care a restaurat şi consolidat imobilul.” – sursa: Wall-Street

noblesse_1
Palatul găzduieşte showroom Galeriile Noblesse din Bucureşti.
noblesse_2

Imobilul este superb iar uşile sunt restaurate impecabil.

Un lucru care ne-a atras atenţia la compartimentările din demisol, spaţiul respectiv fiind destinat birourilor companiei.
În fotografiile de mai jos se văd balamalele montate la uşile din sticlă – este un model clasic destinat cabinelor de duş.
Fotografiile sunt făcute anul trecut; oare mai funcţionează aceste uşi sau au fost schimbate între timp? ( trei balamale pentru o foaie de uşă sunt greu de reglat, greu de folosit iar din fotografii, dacă sunt privite cu atenţie, se vede faptul că deja nu se închid la 0° ).
În România sunt cel puţin trei mărci de feronerie de uşi care pot fi folosite în astfel de cazuri; este drept o balama costă 60-80 de euro/buc. comparativ cu o balama de duş care costă 20-30 euro/bucata însă, la o investiţie de 1,5 milioane de euro ar fi meritat şi uşile de la demisol o feronerie corespunzătoare.

noblesse_detaliu

Sursa foto: Palatul Noblesse