Meniu principal

Uşile Palatului Chrissoveloni – Cantacuzino

palatul_chrisolloveni_top

Situat pe Str. G-ral Constantin Budişteanu, nr.15, sector 1 – Bucureşti palatul este scos la vânzare pe site-ul Casei de Licitaţii Artmark Historical Estate, la un preţ de pornire de 3 milioane euro.

„Palatul a fost construit la sfârsitul secolului al XIX-lea, la comanda marilor bancheri de origine greacă Crissoveloni, în stil eclectic de influentă franceză. La începutul secolului al XX-lea, acesta a fost vândut familiei Cantacuzino, cu adânci radacini bizantine și una din cele mai bogate familii din România la acea vreme.
Amplasat pe un teren generos, de peste 2.000 mp și cu o deschidere la stradă de 41 ml, având compartimentările interioare bine structurate, dar și cu posibilitatea modificării lor, Palatul Crissoveloni – Cantacuzino se pretează la multiple functiuni: hotel, birouri, centru de evenimente, clinică medicală, spital, școală sau muzeu private ș.a.”

artmark_logo

„Fiind înscris pe Lista Monumentelor Istorice și având nevoie de reabilitare/restaurare, Palatul Crissoveloni – Cantacuzino poate face obiectul unui proiect în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, pe axa dedicată « Conservarii, protejarii, promovarii şi dezvoltării patrimoniului natural şi cultural », în care cota de finanțare nerambursabilă din partea UE este de 80%.” – prezentarea completă aici

Sursa foto şi text: Artmark Historical Estate