Meniu principal

Ortodox Market: Uși și ferestre din lemn masiv stratificat lucrate în duh ortodox românesc

danprod_articol

Revista presei: un interviu publicat in  XV-a ediție Ortodox Market, o poveste despre pasiunea pentru lemn si tot ce este frumos.

L-am descoperit aici pe dl. Dan Cucu, domnu’ Dan, așa cum îl cunosc preoții, care împreună cu familia sa a pus pe picioare firma  DanProd, o fabrică de uși și ferestre la standarde internaționale. Nu este vorba insă de banale ferestre din PVC cu geam termopan, ci de adevărate opere arhitecturale din lemn masiv stratificat realizate în duh ortodox, românesc.

Alături de echipa sa, care numără peste 70 de persoane, ”domnu’ Dan” lucrează ferestre, uși de intrare, portaluri și câte și mai câte.
Lucrările sale unicat, în care îmbină armonios lemnul, fierul și sticla vitrată, au dus vestea în rândul preoților, iar astăzi firma DanProd numără în portofoliul său peste 200 de proiecte realizate pentru biserici și mănăstiri din toată țara.

INTERVIUL EDIȚIEI: DanProd. O poveste despre lemn și ortodoxie, smerenie și tenacitate

De vreo câțiva ani tot auzeam vorbindu-se de domnu’ Dan, care face niște lucrări de poveste pe la biserici și mănăstiri. Și uite‑așa luna și domnu’ Dan în sus, domnu’ Dan în jos. Deși nu-l văzusem vreodată, tot ceea ce-mi spuneau preoții îmi dădea atât de mare încredere în ce face acest domn Dan, încât mă gândeam că dacă mâine ar trebui să‑mi pun ferestre și uși, i-aș da cheile casei sau ale bisericii, aș pleca liniștit și m-aș întoarce la recepția lucrării fără emoții. Dar, mai grăitoare sunt lucările lui Dan Cucu de la Sihăstria Putnei, Zosin, Măgura Ocnei și alte vreo două sute de biserici. E mare la sfat și l-a hărăzit Bunul Dumnezeu cu două daruri esențiale: modestie și tenacitate. A reușit să zidească în Târgul Ocnei, ceva mai colea de Borzeștii lui Ștefan, mândrețe de fabrică și e singura firmă din țară selectionată pentru a pune ferestrele Casei Viitorului a cunoscutului realizator PRO TV, George Buhnici.

Interviul complet este disponibil aici

Portal_intrare-Manastirea_Zosin_danprod
Portal intrare Mănăstirea Zosin
etaliu-usa-intrare_biserica_adormirea_maicii-_domnului_zosin_danprod
Detaliu ușă intrare, Biserica Adormirea Maicii Domnului, Zosin

 

danprod_logo

 

 

 

 

Târgu Ocna, Bacău
tel 0234 342 451, mobil 0733 667 382
office@danprod.ro

Sursa foto: www.targulbisericesc.eu