Meniu principal

O uşă glisantă automată blindată

usi-glisante-automate-blindate

O  soluţie perfectă oferită de firma italiana Oikos pentru spaţiile de tip penthouse în care accesul din lift se face direct în interiorul apartamentului.
De curând o astfel de uşă ( modelul Synua Vela ) a fost instalată şi în Bucureşti, în zona Băneasa – Herăstrău.
Până acum astfel de solicitări ale beneficiarilor români s-au rezolvat fie cu improvizaţii făcute de cei care au instalat liftul, fie prin montarea unor uşi automate clasice dar care nu asigurau nici măcar un grad mediu de securitate.

synua__1

synua_2

Nu este un produs ieftin însă, dacă ne gândim la valoarea apartamentelor în care se poate instala, montarea unei astfel de uşi poate fi considerată o investiţie perfect justificabilă.

În Croaţia, într-un complex multifuncţional ( spaţii comerciale, birouri şi apartamente de lux ) s-au montat 14 astfel de usi iar apartamentele au avut preţurile de vânzare comparabile cu cele ale apartamentelor de lux bucureştene.
Apare astfel o întrebare legitimă: care ar fi explicaţia care să justifice de ce dezvoltatorii imobiliari de la noi montează uşi mult mai ieftine, de maxim 1000-1400 euro/buc. ( acelasi lucru este valabil şi pentru alte produse care se monteaza într-un apartament ) în condiţiile în care preţul apartamentului este comparabil cu cel din alte oraşe europene ?