Meniu principal

O nouă fabrică ADF Prod. Investiţie de 7 milioane de euro într-o linie complet robotizată pentru aplicarea distanţierului termic DuraTherm

fabrica_fereastra_adf_investitie

Compania ADF Prod a pus în funcțiune, în luna septembrie a acestui an, o nouă fabrică pentru aplicarea şi montarea distanţierului termic DuraTherm.

Noua fabrică ADF, cu o suprafaţă de 6.500 mp, găzduieşte echipamente CNC de ultimă generaţie, care execută în regim complet automat pachetele de geam termoizolant destinate echipării ferestrelor, de la scanarea sticlei pentru evitarea imperfecţiunilor, la poziţionarea acesteia, aplicarea distanţierului DuraTherm, inserţia gazului inert şi sigilarea secundară.
Valoarea investiţiei se ridică la 7 milioane de euro. Echipamentul de sigilare are o lungime de 60 de metri şi include trei roboţi, ce realizează cu maximă precizie operaţiunile de aplicare a distanţierului DuraTherm, cele din gama AGP ( asamblare, umplere cu gaz inert şi presare a elementelor componente ale pachetului vitrat ) respectiv de sigilare finală.

fabrica_fereastra_adf_durathermAceastă linie de producţie este controlată de un singur operator uman, care are rolul de a superviza fazele de producţie. Timpul de realizare al unui pachet de geam izolant cu două foi de sticlă este de 22 de secunde, modele triplustratificate necesitând doar 33 de secunde pentru fabricatie.

Linia de aplicare a distanţierului este realizată de compania austriacă LISEC, care are peste 50 de ani de experienţă în procesarea sticlei, dispunând de serviciile unui departament puternic de cercetare şi având peste 250 invenţii brevetate. Utilajele sunt operate de specialiştii ADF instruiţi în Austria.
fabrica_fereastra_adf_lisecfabrica_fereastra_adf_lisec_1

Prin această investiţie, ADF devine primul producător din România, respectiv unul dintre cei 50 de fabricanţi din Europa, şi peste 100 existenţi la nivel mondial, care ridică nivelul de calitate al ferestrelor prin implementarea tehnologiei de aplicare robotizată a distanţierului termic.

duratherm_adf_fabricaDuraTherm este un distanţier termic ( de tip warm edge ) aplicat robotizat, care fixează foile de sticlă, astfel încât ferestrele să fie performante, atractive din punct de vedere al designului şi caracterizate printr-o perioadă lungă de exploatare. Această tehnologie permite înlocuirea unui ansamblu de componente folosite la distanţierele clasice cu o componentă unică, realizată dintr-un material compozit având înalte performanţe de termoizolare, etanşare şi rezistenţă. Acesta ia o formă discretă, ce-l recomandă ca fiind invizibil.

Mai multe detalii despre distanţierul termic DuraTherm pe pagina specială ADF, click aici

 

www.fereastra-adf.ro